NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vânzătorii ambulanți au depus cereri la Primăria Pașcani pentru comerțul stradal cu mărțișoare și flori


Se apropie sezonul când străzile din Pașcani vor fi invadate din nou de comercianții de mărțișoare și flori.
Ca în fiecare an, cetățenii care doresc să închirieze temporar spații pe domeniul public s-au adresat Primăriei municipiului. Astfel, până în momentul de față 17 cereri au ajuns la Compartimentul Patrimoniu din cadrul Primăriei, însă 3 nu au fost aprobate pentru că cetățenii nu întocmesc condițiile legale.

  

 

„Au fost depuse până acum 17 cereri la Primăria Pașcani, pentru comerțul ambulant cu  mărțișoare, flori sau alte produse. 3 dintre ele nu sunt valabile, în special au datorii la Serviciul Finanțe Publice Locale și nu li se eliberează certificat fiscal. Au datorii din anii anteriori, ne-a declarat Cristi Menegon, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.  

 În anul 2014, primarul Dumitru Pantazi a aprobat regulamentul privind comerțul stradal. Unul din scopurile pentru care a fost aprobat a fost acela de a stopa concurența neloială.Zonele unde au voie comercianții ambulanți să-și vândă marfa sunt: scările mici, lângă BCR zona deal, și strada Gării.  

 „Sunt o serie de cetățeni care solicită ca spațiul să le fie alocat în centrul municipiului Pașcani,  pe strada Ștefan cel Mare. Tot centrul de la semafoare până la Spitalul Municipal, comerțul este interzis, la fel și pe Esplanada din vale. Se poate face doar pe străduțele laterale, cât și pe strada Gării. Există hotărârea de Consiliu Local 66/2015, ce delimitează zonele în care comerțul ambulant se poate face în mod legal”, ne-a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Advertisements
Advertisements

 Taxa pentru închirierea și utilizarea temporară a terenurilor din domeniul public aflat în administrarea consiliului local este de 2,67 lei mp/zi, indiferent ce produse comercializează.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primăria Valea Seacă are un buldoexcavator, achiziționat prin Grupul de Acțiune Locală Siret-Moldova

Marius Parteni

Legislativul pășcănean se întrunește în ședință, pentru prelungirea termenului destinat taxei de salubritate

Oana Cordoneanu

Ședință de Consiliu Local Răchiteni, miercuri 2 octombrie (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site