NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Valul 3 vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu un număr mai mare al pacienţilor tineri

Andreea Moldovan, medic și secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat faptul că valul trei al pandemiei de coronavirus este diferit de primele două, deoarece virusul are o transmisibilitate mai mare, iar numărul de pacienți tineri cu forme de boală moderate sau chiar severe este și el mai mare. Aceasta a ținut apoi să precizeze că restricțiile anti-COVID sunt menite să ne ajute, nu au rol punitiv sau coercitiv.

„Valul 3 e deosebit faţă de celelalte două, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu un număr mai mare al pacienţilor tineri cu afectări moderate sau severe, ceea ce e mai mult decât un efort pentru sistemul sanitar”, în conextul în care „personalul medical se străduieşte de mult timp să facă faţă unei pandemii pe care n-a mai întâlnit-o niciunul dintre noi”, a declarat, duminică, Andreea Moldovan.

Aceasta a subliniat apoi că masca de protecție a salvat multe vieți până acum, iar restricțiile au rolul de a ne ajuta, nicidecum nu sunt punitive.Aflați amănunte de pe b1.ro.

Advertisements

Related posts

Noile reguli pentru tratarea pacienților cu COVID: folosirea testelor rapide la unitățile de primiri urgențe, trimiterea acasă a pacienților cu forme ușoare

Redacția

Atenție la țânțari! Pășcănean diagnosticat cu meningită, după ce a fost infectat cu virusul West Nile

Oana Cordoneanu

Medicii avertizează că nu trebuie să fim îngrijoraţi doar de coronavirusul din China, ci şi de gripă sau rujeolă

Redacția
Încarcă...