RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Vaccinarea șefilor Primăriei împotriva COVID-19 a fost amânată!

Șefii Primăriei și funcționarii publici din această instituție nu s-au vaccinat încă împotriva COVID-19. Primarul Marius Pintilie a fost programat pentru a face acest vaccin la data de 3 februarie, însă această dată a fost prorogată cu 10 zile conform unei decizii centrale.

„Eu sunt porogramat pe 3 februarie la vaccinare. Am stat la rând cu toți colegii mei. Dar vom fi amânați”, a spus Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.  

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că, România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid, aşa că, începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză, care deservesc activități esențiale.

“Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate. Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza întâi, adică 35.000 de persoane programate pentru prima doză. Astfel, data de 28 ianuarie de programare se translatează cu 10 zile şi devine 8 februarie. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate. Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost vaccinate până la acest moment“, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

  

Astfel, intervalul de programări 28 ianuarie – 15 februarie se decalează cu zece zile pentru 35.000 de persoane care ar fi urmat să fie vaccinate cu prima doză.

Related posts

Spitalele COVID din Iași, pline până la refuz!

Redacția

Cum să nu te mai simți obosit tot timpul

Redacția

Până la 2.500 de lei amendă pentru cei care poartă mască textilă. Lucian Bode: „E ca și cum n-ar avea una”

Redacția
Încarcă...