RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Vaccinarea se va face numai în cabinetele medicilor de familie

video-|-o-brazilianca-si-a-legat-sotul-antivaccinist-cu-o-franghie-si-l-a-dus-la-un-centru-de-vaccinare

Vaccinarea împotriva COVID-19 va trece în următoarele săptămâni în grija medicilor de familie. Astfel, activităţile de vaccinare desfăşurate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor (CNCAV) vor fi transferate către Programul Naţional de Vaccinare al Ministerului Sănătăţii, care se derulează prin cabinetele medicilor de familie. 

Schimbarea vine atât în urma dinamicii pandemiei de COVID-19 cât şi ca urmare a faptului că secretarul de stat Andrei Baciu a fost numit în funcţia de preşedinte al CNCAV în locul reprezentantului MApN, dr. Valeriu Gheorghiţă. “Acest proces, care se va întinde pe parcursul următoarelor săptămâni, va urmări identificarea soluţiilor optime, astfel încât vaccinarea populaţiei împotriva COVID-19 să fie asigurată în continuare în cele mai bune condiţii, într-un mediu sigur, susţinut de profesionalismul personalului medical”, se arată într-un comunicat de presă.

Medicii de familie din Iaşi spun că era un pas la care se aşteptau şi că va aduce mai multe schimbări. Vaccinarea COVID în cabinetele medicilor de familie se făcea printr-un contract distinct, încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. “Ca idee generală, are logică această decizie. Oricum noi vom vaccina anti COVID încă mult timp, adică încheierea pandemiei înseamnă că nu o să mai ai cazuri pe toate continentele în acelaşi timp. Împotriva COVID ne vom vaccina mai frecvent pentru că s-a observat că nu are caracterul sezonier al gripei”, a explicat conf. dr. Liviu Oprea, medic de familie şi preşedintele Colegiului Medicilor Iaşi.

În ultima perioadă, numărul persoanelor care s-au vaccinat a scăzut vizibil. În Iaşi, conform ultimei raportări a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, au fost vaccinate 205 în 24 de ore. Doar 52 de persoane au primit doza I, 69 au primit doza II şi alte 93 de persoane s-au vaccinat şi cu doza III. Doar 22 de persoane s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie cu vaccinul Johnson & Johnson.

  

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Cum arată un salon al Spitalului Muncipal Pașcani, după ce a fost renovat. Toată Pediatria va fi modernizată și dotată cu aparatură

Oana Cordoneanu

Un pas important pentru persoanele care sufera de epilepsie

Redacția

Beneficiile mersului pe bicicletă și recomandări pentru toate vârstele

Redacția
Încarcă...