RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Vaccinarea profesorilor, recomandată până pe 8 februarie

Specialiștii recomandă vaccinarea profesorilor înainte de 8 februarie, când ar începe cel de-al doilea semestru iar elevii vor reveni în bănci. Deocamdata, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași spun că profesorii înca nu au intrat în etapa de imunizare,  ceea ce înseamnă că procesul va incepe abia in luna februarie.

Anticorpii dezvoltati dupa vaccinare apar de obicei dupa efectuarea rapelului, sustin specialistii. Pana la inceperea celui de al doilea semestru, profesorii nu vor reusi sa se imunizeze nici macar in prima faza.

Carmen Dorobăț – medic infecționist

În momentul în care, așa cum am spus, se întâlnesc colective de 30-40 de persoane într-un loc închis nu este un lot populațional de neglijat.
În momentul în care vorbim despre astfel de transmiteri pe cale aeriană a infecției, atunci, ca și medic aș vrea ca să știu dacă din persoanele care intră în zona respectivă sunt testate. Cele pozitive, desigur, vor fi retrase pentru izolare, iar celelalte își vor putea în continuare duce activitatea.

  

Mare parte a profesorilor din Iasi si-au manifestat intentia de a se imuniza. Astfel, pe lista pentru vaccinare a Colegiul Tehnologic„ Mihail Sturdza” sunt 12 profesori pe lista de vaccinare exceptie facand cadrele didactice care sufera de boli grave.

prof. Cristina Bida – director Colegiul Tehnic„ Mihail Sturdza” Iasi:

La noi in scoala sunt deja 12 profesori programati. Nu am gasit locuri ca sa ne programam mai repde, prin urmare, primul profesor care va  fi vaccinat etse pe 26 ianuarie, colea mea de romana si cred ca intentia noastra este sa ne vaccinam cat mai multi.

La inceput, multi au fost reticenti in ceea ce inseamana vaccinarea anti-Covid-19, dar odata cu trecerea timpului si pe lista initiala au aparut mai multe date ale cadrelor didactice care si-au schimbat optiunea.

Alexandu Ionut Irimia- profesor instruire practica

Pe data de 4 februarie am primul vaccin si pe 27 februarie am rapelul.

Imi doresc ca elevii sa revina in scoala pentru a putea efectua actul didactic asa cum trebuie efectuat acesta de aceea am si optat pentru  a ma vaccina.

Scolile sunt pregatite pentru scenariul verde de deschidere, iar materialele de protectie pe care le au la dispozitie sunt suficiente pentru cel putin o luna.

Laviniu Lacusta- director USLIP Iasi

Scolile din Iasi vor functiona ca si in septembrie si octombrie. sunt in general pregatite in ceea ce prioveste problema mastilor de protectie

Cadrele didactice se incadreaza in cea de-a doua etapa de vaccinare, iar conform  reprezentantilor Prefecturii pot fi programati de catre directorul institutiei de vaccinare sau se pot inscrie individual pe platforma on-line.  

telem.ro

Related posts

Penitenciarul Iaşi îşi recrutează angajaţii de pe băncile şcolii

Redacția

Elevii care iau 10 la bacalaureat primesc intrare liberă la Untold sau Neversea

Redacția

Campania de informare cu privire la violenţa din şcoli a ajuns astăzi şi la Colegiul CF Unirea

Răzvan Grecu
Încarcă...