NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Vaccinarea anti-COVID-19 și carantina ar putea fi obligatorie în Germania pentru persoanele neimunizate

germania-a-revizuit-conditiile-de-intrare-in-tara.-romania-a-fost-inclusa-in-lista-zonelor-cu-risc-epidemiologic-ridicat

Având în vedere numărul tot mai mare de infectări în Germania și rata scăzută de vaccinare anti-COVID-19, autoritățile iau în calcul posibilitatea va imunizarea să fie obligatorie și la fel și carantina pentru cei nevaccinați.

Deși situația sanitară nu este bună deloc, totuși politicienii sunt conștienți că o astfel de decizie ar putea stârni reacții puternice în rândul populației. O altă obligativitate care se ia în considerare ar fi vaccinarea pentru toți angajații din sistemul medical.

Vaccinarea anti-COVID-19 și carantina obligatorie pentru nevaccinații din Germania

Duminică, 21 noiembrie 2021, politicienii din blocul conservator al cancelarului Angela Merkel sunt de părere că cea mai bună soluție pentru a situația actuală din țară, unde pandemia a scăpat de sub control, ar fi introducerea vaccinării obligatorie și carantina pentru persoanele nevaccinate.

Această propunere vine după ce conform acestora, celelalte variante nu au fost suficient de eficiente pentru a duce la creșterea numărului de persoane imunizate.

  

”Am ajuns la un punct în care trebuie să spunem clar că avem nevoie de vaccinare obligatorie de facto şi de carantină pentru cei nevaccinaţi”, a declarat pentru ziarul Die Welt, şeful aripii de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel,Tilman Kuban.

Situația coronavirus în Germania

În ultima săptămână, pe teritoriul german, numărul de infectări a crescut simțitor, duminică, 21 noiembrie 2021, ajungând la cel mai înalt nivel din 2020, adică din momentul în care a început pandemia. Multe dintre spitale au raportat deja că toate locurile sunt ocupate la Terapie Intensivă, iar în unele regiuni depășind chiar 1.000 incidenta.

Privind decizia obligativității vaccinării anti-COVID-19, partidele politice sunt împărțite, unii considerând că autoritățile ar trebui să mai zăbovească asupra acestei decizii, întrucât ar implica mai multe probleme venite din rândul populației, membrii FDP (Partidul Liber Democrat) fiind de această părere, în special că acest partid pune mare accent ca individul să aibă libertate.

Austria va fi prima țară unde se va impune carantina naţională și imunizarea  obligatorie

Vineri, 19 noiembrie 2021, Austria a decis impunerea unei carantine la nivel național, fiind impusă inclusiv pentru persoanele imunizate. Această decizie a venit de asemenea, după ce situația pandemică a scăpat de sub control, autoritățile luând în considerare inclusiv vaccinarea anti-COVID-19 obligatorie.

Cât despre felul în care se va desfășura carantina, aceasta va dura între 10 zile și până la 20 de zile, conform cancelarului Alexander Schallenberg într-o conferință de presă. Mai mult, inocularea obligatorie a populației va fi introdusă în mod oficial de la 1 februarie.  La ora actuală, în Austria, numărul total al populației vaccinată se ridică la aproximativ două treimi. La nivelul Europei de Vest, aceasta fiind una dintre cele mai scăzute rate raportând la fapul că din punct de vedere al infecțiilor fiind una dintre cele mai mari din Europa, având o incidență pe ultimele șapte zile de 991 la 100.000 de persoane.

În România, situația pandemică se îmbunătățește, în ultimele două săptămâni numărul de infectări fiind în scădere iar paturile disponibile la nivel național la Terapie Intensivă fiind de asemenea din ce în ce mai multe, ieri, 21 noiembrie, fiind de 34 de locuri. Cu toate astea, autoritățile au declarat faptul că acets lucru nu ar trebui să ne ducă într-o stare de neglijare ci populația să continue să păstreze măsurile de protecție.

bzi.ro

Advertisements

Related posts

În cinci ani, la Iaşi vor fi mai mulţi copii obezi decât subponderali

Redacția

Doi bătrâni au căzut seceraţi, în beciul unde ţineau fructe la fermentat. Dioxidul de carbon inhalat i-a fost fatal femeii

Redacția

Două focare de Covid-19 au fost descoperite în tabere din Prahova

Redacția
Încarcă...