NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Utilaj aparținând Primăriei Pașcani scăpat de sub control pe panta Republicii. Urmările puteau fi dintre cele mai dramatice!!! (Foto)

Un accident rutier ce putea avea urmări tragice avea să se producă în această dimineață pe strada Republicii, în apropiere de Biserica Catolică. Un ifron, aparținând serviciului de Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Pașcani, a început să circule în zig – zag în timp ce cobora panta Republicii, după care s-a oprit într-un gard de peste drum de biserică.

Șoferul utilajului susține că în timp ce cobora panta, s-a blocat transmisia și nu mai avea control asupra ifronului. Acesta a oprit în mers motorul pentru a-l putea manevra manual, dar nici așa nu avea control. Coborând panta, pentru a nu intra în curtea bisericii, a tras dreapta și s-a oprit într-un copac din gardul bazinului cu apă. Pe aceeași parte a străzii circulau și câțiva oameni. Pentru a nu-i accidenta, conducătorul utilajului i-a atenționat verbal strigând la ei.

Ifronul era să intre într-un autoturism care l-a depășit la coborârea pantei. Șoferul acestuia ne-a sunat în această dimineață la redacție să ne povestească prin ce a trecut.

„Mergeți pe strada Republicii. Acum 10 – 15 minute, coboram panta Republicii, duceam fata la serviciu. Pe la jumătatea acesteia, coborând la vale spre Peștișorul, am depășit ifronul Primăriei, după care am văzut că merge în zig-zag, cu lama jos, cu flacără după el. A intrat în gardul de la lacul Peștișorul și a rămas suspendat. Am fost obligat să accelerez că altfel se urca pe mine„, ne-a declarat telefonic șoferul.

Faptul că utilajele din parcul auto ale Primăriei Pașcani sunt foarte vechi este un lucru bine cunoscut de către șefii instituției. Ele au peste 35 de ani de când au fost achiziționate. An de an se vorbește despre achiziția unor utilaje noi, dar acest lucru nu se mai întâmplă.

Au fost preferate în schimb încheierea unor contracte de închiriere a utilajelor de la unele firme ce le dețin. Singurele achiziții în acest sens sunt Unimogul, folosit pentru deszăpezirea străzilor cumpărat pe vremea lui Grigore Crăciunescu, bobcatul și mașina de udat spații verzi achiziționate în ultimii doi ani.

Se pare că trebuie să se întâmple o tragedie ca șefii Primăriei să nu mai scoată pe drumurile publice aceste utilaje depășite.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

    

loading...
Advertisements

Related posts

Ambulanţă pentru copiii bolnavi de cancer

Redacția

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile de poliție! Anunțul MAI privind locurile disponibile

Redacția

Târgu Frumos: Ședință de cl aferentă lunii Ianuarie 2017 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site