NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

USR ȘI PNL: Soluții din studioul Actualitatea Tv, cu privire la viitorul transportului public

Ideea achiziției unor mijloace de transport în comun, second-hand, nu este susținută de mai toate formațiunile politice de la nivel local. Ieri seară, în cadrul emisiunii “În Obiectiv”, difuzată de postul de televiziune Actualitatea Tv, invitații au criticat decizia administrației locale.

Mioara Petrescu, membru USR Pașcani, este de părere că soluția ar fi externalizarea acestui serviciu.

Primăria Pașcani ar putea să externalizeze serviciul de Transport, nu să îl dea neapărat celorde la EcoServ. Atâta timp cât cei de la EcoServ nu și-au dovedit competența în toate problemele pe care le-au avut de rezolvat. Nu are capacitatea de a gestiona acest serviciu. Au totalizat anul trecut pierderi de peste 340.000 lei, iar per total datoria se ridică la peste 1,4 milioane lei. Atâta timp cât ți-au demonstrat competența, le dau bani, le cumpăr și autobuze, de ce fac aceste lucruri?”, a întrebat Mioara Petrescu, din partea USR.

Claudiu Bodoașcă consilier local PNL a susținut: “Sunt de acord că cei de la EcoServ nu pot gestiona acest serviciu, au probleme mari financiare. Noi am susținut înființarea unei societăți noi, capitalizate, care să acceseze fonduri europene, chiar și cu sprijin de la bugetul local. Să achiziționăm autobuze din fonduri europene. Externalizarea, din punctul nostru de vedere nu este o soluție. Majoritatea orașelor au serviciul public de transport, în subordinea Consiliului Local. Unitățile Administrativ Teritoriale atrag mult mai ușor fonduri europene, în vederea modernizării transportului“, a spus Claudiu Bodoașcă, consilier PNL.

Intervențiile celor doi invitați ai emisiunii au venit pe fondul discuțiilor cu privire la problemele din transportul public și intenția primarului de a aloca 800.000 lei, pentru achiziția de mijloace de transport second-hand.

Reamintim faptul că în comisiile de specialitate, această propunere a primarului s-a lovit de refuzul majorității consilierilor.   

Advertisements

Related posts

Consilierii locali pășcăneni sunt convocați în ședință ordinară. Vor dezbate 26 de proiecte aflate pe ordinea de zi

Oana Cordoneanu

Secretarul Mircea Zuzan acuzat de viceprimarul Axinte că nu-şi face treaba!“Acest cetăţean care este viceprimar nu cunoaşte administraţie. Se bate pe acelaşi loc cu Zanet. Eu mi-am făcut treaba. Săptămâna viitoare voi prezenta dovezile!”

Răzvan Grecu

Argumente pro şi contra ApaVital şi PSA. False ipoteze pe proiectul PIDU. Un ales crede că PSA trebuia susţinut de Primărie şi CL

Marius Parteni
Încarcă...