NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Opinii Răzvan Grecu

USR se luptă la Pașcani cu PNL, pentru a câștiga PSD!

Mi-am propus ca la final de campanie electorală, să scriu câteva gânduri despre cum am perceput eu aceste 4 săptămâni, în care competitorii electorali și-au prezentat ofertele politice. În primul rând, aș sublinia că este una dintre cele mai anoste campanii electorale, de când sunt eu în presă, și acest lucru este cauzat de lipsa de combativitate a PSD-ului.

Practic, primarul Dumitru Pantazi a fost ascuns de partid. Pentru prima dată în istoria scurtă a audiovizualului local, Partidul Social Democrat nu a organizat conferințe de presă într-o campanie electorală, iar candidatul formațiunii politice nu a acordat interviuri și nu a participat la dezbateri. Ar putea fi o strategie electorală câștigătoare sau falimentară pentru PSD, însă asta o vom ști duminică la ora 23.00.

O altă strategie electorală pe care nu o înțeleg, poate și pentru că nu a fost explicată, este cea a USR care a refuzat să facă alianță pe dreapta cu PNL, atât pentru funcția de primar, cât și pentru Consiliu Local. Mioara Petrescu și colegii săi, la presiunea PNL, au acceptat să intre la negocieri politice. Au cerut foarte mult, față de scorul din sondaje, cu speranța că PNL nu le va accepta oferta.

S-au înșelat! Postul de administrator public și cele trei de consilier local au fost acceptate de Marius Pintilie și colegii săi, insă în mod surprinzător, USR a refuzat.

  

Acest refuz succită interesul oricărui alegător, iar când ești jurnalist intereseul este unul și mai mare. Am stat de vorbă în privat cu mai mulți membri ai actualei alianțe USR-PLUS. Cei de la PLUS mi-au lăsat impresia că și-ar fi dorit această alianță cu PNL, dacă ar fi avut un cuvânt de spus, iar cei de la USR mi-au explicat că nu-și doreau să devină o anexă a PNL-ului.

Nimic despre interesul local! Nimic despre faptul că se vrea cu adevărat schimbarea lui Dumitru Pantazi. Am stat de vorbă pe această situație și cu Mioara Petrescu, înainte de un interviu pe care mi l-a acordat la radio, pe subiectul programului electoral, al USR PLUS.

I-am spus că nu le înțeleg strategia politică, în condițiile în care se presupune că au intrat în această competiție electorală, nemulțumiți fiind de primarul Dumitru Pantazi. Am fost oprit brusc de o replică a Mioarei Petrescu, care m-a lăsat la propriu fără cuvine: ”Dar cine a spus că m-am înscris în cursa electorală, din cauza lui Dumitru Pantazi?”.

Și atunci întrebarea ar fi, împotriva cui candidează de fapt USR PLUS și Mioara Petrescu?!

La această întrebare răspunsul a fost dat sâmbătă pe Facebook,  chiar de Mioara Petrescu. Aceasta a răspuns la o postare a lui Claudiu Bodoașcă, arătându-și dorința și speranța ca PNL și Marius Pintilie să piardă alegerile din 27 septembrie.

„Dar, atât puteți, de 4 ani mimati o opoziție dar de fapt ați arătat doar neputință! Vă stă bine privind prin geam, asa vor fi și următorii 4 ani, veți privi doar!”, a scris Mioara Petrescu pe Facebook, la o postare în care încercarea sa de a organiza o dezbatere electorală, fusese ridiculizată de PNL.

Mă întorc la discuția cu Mioara Petrescu de dinaintea emisiunii de la radio. Aceasta m-a întrebat dacă știu ceva de cum stă în sondajele care ar fi fost făcute recent. I-am zis că nu am cunoștință de alte sondaje, în afara celor date publicității de PNL. Cu încredere în ea și zâmbitoare, mi-a comunicat că a auzit că are 17% din intenția de vot.

Dacă la 17% ești mulțumit, iar scaunul de primar a fost câștigat mereu cu cel puțin 44%, atunci întreb din nou, pentru cine candidează de fapt Mioara Petrescu și USR la Pașcani?

Delcarațiile Mioarei Petresu și tirul de pe facebook împotriva PNL, nu lasă loc decât unui singur răspuns: Mioara Petrescu și USR candidează împotriva PNL! Nu-i interesează ce face PSD, ba chiar le urează celor din PNL să piardă războiul cu Pantazi și PSD.

Mioara Petrescu și USR pun înaintea speranțelor votanților săi, interesul lor politic. USR a crescut în preferințele românilor odată OUG 13/2016. Ura împotriva lui Dragnea și a PSD-ului, s-a concretizat în voturi, la europarlamentare, pentru USR.

Acum la Pașcani,  USR și candidatul lor pentru funcția de primar, Mioara Petrescu, fac jocurile pentru ca Dumitru Pantazi, candidatul PSD la funcția de primar, să rămână în funcție.

În caz că ați uitat, Dumitru Pantazi la mitingul de la Iași, din 2019, îi transmitea lui Liviu Dragnea, prezent la eveniment, că-l înțelege și că îi susține efortul de masacrare a legilor justiției, pentru că și el avea două dosare penale!

P.S. 1: Atitudinea USR și a Mioarei Petrescu de a ataca presa este extrem de urâtă. Am primit de la acești politicieni caricaturi și comentarii, care nu fac decât să-mi întărească ideea că dincolo de dragostea profundă față de Dumitru Pantazi și PSD, acești oameni noi în politică aprobă și folosesc și modul pesedist de a calomnia jurnaliștii.

P.S. 2: USR s-a auzit prima dată la Pașcani, pe NEWS FM, și s-a văzut pe televizor la Actualitatea TV. Nu am crezut niciodată că tinerii, cărora le lăudam prestațiile la emisiuni, vor ajunge să mă înjure pentru că la radio, la tv sau în presa scrisă, îmi permit să-mi exprim opiniile. Împotriva acestora puteți lupta cu telecomanda, cu mouse-ul sau cu schimbarea frecvenței, nu cu invective!

Duminică, 27 septembrie, avem alegeri locale. Campania electorală se termină sâmbătă dimineață, la ora 7.00, însă în audivizual aceasta încetează mai repede, cu 24 de ore.

Advertisements

Related posts

Cojocaru îmi pune vorbe în gură, doar ca să mă scoată vinovat de gafa de la Bit TV!

Răzvan Grecu

PSD vrea înapoi postul de viceprimar!

Răzvan Grecu

Prima mare realizare a lui Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu
Încarcă...