NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

USR Pașcani trage un semnal de alarmă: „Ne vor îngheța copiii la iarnă în școli”

Filiala locală a USR a postat ieri pe Facebook un mesaj prin care atrage atenția asupra faptului că lucrările pentru montarea unei centrale termice la Liceul Teoretic „Miron Costin” sunt întârziate de eliberarea unei Autorizații de construire.

 

  

Cei din USR consideră că până se va obține autorizația de construire vor trece două luni, astfel că abia în jurul datei de 15 septembrie se va putea lansa o licitație publică pentru a contracta un constructor, fapt ce ar duce, în opinia politicienilor aminitiți, la demararea lucrărilor în  luna noiembrie,iar finalizarea lor ar urma să  fie în luna februarie a anului viitor.

„O să luăm de exemplu Liceul Miron Costin. Acestui liceu îi este necesară o clădire separată pentru respectiva centrală. Unele zvonuri poziționau clădirea la limita dintre liceu și Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” urmând să deservească ambele instituții. „Proiectul” a fost abandonat, fără prea multe explicații urmând a se merge pe soluții separate. Din acest punct dispar toate indiciile că cineva mai lucrează la aceste proiecte.Primăria NU a scos un certificat de urbanism pentru clădirea necesară Liceului Miron Costin. Fără certificat de urbanism NU se poate proiecta o clădire cu această destinație. Fără certificat de urbanism NU se pot scoate avizele de la instituțiile statului și NU se poate obține o autorizație de construcție.În condițiile când cineva ar fi interesat de aceste aspecte, faza de proiectare ar dura minim două luni.

Deja am ajuns pe 15 septembrie și DACĂ avem o autorizație de construcție putem licita lucrările. Licitația, găsirea unor creditori, găsirea unor constructori dispuși să execute lucrarea la prețurile reglementate sunt aspecte destul de dificile. Ele pot fi estimate la două luni dacă suntem optimiști. Practic pe 15 noiembrie, când muncitorii se vor apuca de treabă copiii deja vor îngheța în clase. Cât va dura lucrarea???? Depinde de noroc deoarece din acest punct intervine un alt factor și anume vremea. Presupunând că va fi o iarnă cu temperaturi pozitive inclusiv în ianuarie putem estima că la începutul lunii februarie oficialitățile vor putea tăia panglica”, se arată în postarea făcută pe Facebook de USR Pașcani.

Reprezentanții USR susțin că în cazul Colegiului Tehnic „CF Unirea”, lucrările pentru montarea centralei termice sunt la stadiul de promisiuni.

Reamintim că aleșii locali au votat pentru propunerea primarului Dumitru Pantazi de a debranșa de la sistemul centralizat școlile și instituțiile publice. La multe dintre instituțiile de învățământ s-au aprobat deja studii de fezabilitatea pentru construirea acestor centrale. Primarul Dumitru Pantazi nu a făcut, însă, până acum public stadiul lucrărilor.

Advertisements

Related posts

Înșelați: pășcănenii și agenții economici au fost taxați de ApaVital pentru servicii care au fost prestate de Prest Serv Apa

Răzvan Grecu

Măsuri pentru piața deal: Sens unic pentru fluidizarea traficului, pază pentru comercianți!

Marius Parteni

Descinderi la vila primarului Nichita și la Primăria Iași. Edilul, dus cu duba la București. Șeful PoliȚiei Locale, SUSPENDAT (UPDATE)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site