RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ursu spune că face „opere de artă” din „cazanele” cu care circulă pășcănenii, dacă primește sumele restante de la Primărie

Leonard Ursu, directorul CLP Ecoserv SRL, companie ce operează transportul public în Pașcani, susține că dacă Primăria i-ar plăti sumele datorate pentru transportul gratuit al elevilor și o compensație pentru acoperirea costurilor de operare, autobuzele societății s-ar transforma din „cazane” în „opere de artă”.

Această declarație a fost făcută de Ursu prin intermediul unui comunicat de presă, după ce ieri, Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani, a acuzat că fosta administrație a achiziționat niște „cazane” în loc de autobuze electrice, cum își propune el să facă.

„Pe planul de mobilitate urbană care va fi elaborat prin bani europeni, pentru că avem un astfel de proiect la Primăria Pașcani, încercăm de acolo să extragem bani pentru autobuze electrice, până atunci trebuie să acceptăm cârpeala asta făcută de administrația Pantazi și Nedelcu, adică: să mergem cu cazanele alea pe care le avem, să le mai reparăm și să sperăm că nu se strică definitiv până vin cele noi, electrice,” a spus Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Leonard Ursu a răspuns astăzi, acuzând că autobuzele au fos puse la dispoziția societății sale de către Primărie și că va presta un serviciu public de calitate cu „cazanele” respective.

  

Mulțumim pe această cale domnului Pintilie pentru cuvinte de laude aduse referitor la autobuzele societății și îl asigurăm că vom continua să prestăm un serviciu public de calitate cetățenilor, cu „cazanele” pe care autoritățile publice locale au reușit să le pună la dispoziția societății noastre,” a acuzat Ursu.

Doar că, în 21 iulie anul trecut, același Leonard Ursu explica presei că aceste autobuze au fost cumpărate chiar de societatea pe care o administrează, nu de către Primărie.

„Comunicarea privind rezultatul procedurii numărul 4846 din 14.07.2020 către singurul ofertant Girexim Universal S.A. că, în conformitate cu prevederile legale, este invitat la sediul instituției în data de 21.07.2020 începând cu ora 8 în vederea semnării contractului și a garanției de bună execuție confor legislației în vigoare, în cuantum de 10 din valoarea contractului fără TVA, adică 66.250 de lei. Girexim Universal S.A. pe propria răspundere a efectuat transportul autobuzelor până la sediul CLP Ecoserv SRL Pașcani, acesteafiind depozitate în curtea interioară a societății începând din 19.07.2020. În data de 21.07.2020 a fost semnat de către CLP Ecoser SRL Pașcani și Griexim Universal S.A. contractul de produse, adică astăzi. În acest moment în conformitate cu prevederile legale, în urma încheierii procedurilor simplificate, autoritatea contractantă are obligația de a publica pe SEAP un anunț de atribuire până la împlinirea termenului de 15 zile de la data încheirii contractului”, a explicat Leonard Ursu, directorul CLP Ecoserv SRL, în 21 iulie 2020.

Cele 5 autobuze achiziționate de CLP Ecoserv SRL au costat aproximativ 800.000 de lei, prețul fiind considerat unul extrem de ridicat, în condițiile în care un autobuz cu aceleași caracteristici se găsește pe internet la un preț mediu de 15.000 de euro.

Related posts

Consilierul judetean Dinu Apavaloaie membru in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica

Redacția

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Culturii din Pașcani

Redacția

Pintilie anunță angajări la Primărie. Se va înființa un nou serviciu!

Răzvan Grecu
Încarcă...