RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ursu a plătit 151.750 lei pentru un tractor care nu poate fi înmatriculat. Noua conducere l-a retras de pe străzi pentru că nu are numere, poliță de asigurare și ITP

Fosta conducere a societății CLP Ecoserv SRL a investit în decembrie 2019 o sumă de 151.750 de lei pentru achiziția unui tractor marca Solis, locator frontal cu cupă și lamă de zăpadă. Utilajul nu a fost nici până astăzi înmatriculat. Mai mult a fost folosit la lucrări pe domeniul public, fără a avea numere de înmatriculare valabile, inspecție tehnică periodică și poliță de asigurare.

Conducerea interimară a societății CLP Ecoserv SRL a tras pe dreapta utilajul, după ce a aflat că nu circulă în regulă pe drumurile publice. Leonard Ursu, fostul manager, a susținut astăzi că utilajul a fost achiziționat prin licitație publică și că are toate documentele.

Din informațiile Actualitatea TV, firma care l-a livrat nu a furnizat certificatul de conformitate. El a fost ulterior livrat incomplet. Din acesta lipsește partea a doua, în care sunt datele tehnice, nivel de zgomot, mărime, dimensiuni, etc. Din această cauză reprezentanții Registrului Auto Roman au respins documentația. De mai bine de 8 luni de zile utilajul era folosit la activitățile societății fără poliță de asigurare, numere valabile și ITP. 

Reporterii Actualitatea TV l-au contactat astăzi pe fostul manager al societății, pentru a afla care au fost motivele pentru care a girat această situație.

  

Prima procedură trebuia să aibă loc după achiziționarea lui. Având în vedere pandemia, nu s-a putut pentru că era închis. Următoarea încercare a fost când i-au arestat pe toți cei de la înmatriculări, după care mașina asta, tractorul ăsta Solis, a fost la Registrul Auto Român, acolo i-au făcut identificarea, au văzut că este înmatriculabil și procedura urma să continuie. Însă, nu prea aveam informații de la RAR, pentru că ei întotdeauna încercau să ne spună că dacă avem ceva să ne adresăm prin e-mail, pentru că din cauza pandemiei nu discută”, a susținut telefonic, Leonrd Ursu.

Când i s-a adus la cunoștință că tractorul nu are poliță de asigurare valabilă, numere de înmatriculare și ITP, fostul manager a dat vina pe alți angajați.

„Să-l înmatriculeze pe Primăria Pașcani. De ce nu-l înmatriculează? Am insistat și am vrut să îl înmatriculez pentru a face și alte curse în afara municipiului Pașcani. Eu nu m-am ocupat de înmatriculat mașini, aici au fost două împuterniciri, una pe domnul Costan (n.r. Laurențiu Costan). Să spună el de ce nu a fost înmatriculat”, a mai precizat Ursu.

Utilajul a fost achiziționat prin intermediul unei societăți din Iași, TehaGroPiese SRL. Sunt informații potrivit cărora acesta ar fi ajuns în țară, din India.

Conducerea interimară a societății CLP Ecoserv SRL a solicitat firmei care a încasat banii să pună la dispoziție toate documentele, pentru ca tractorul să poată fi folosit cu respectarea legislației rutiere pe drumurile publice.   

Related posts

Elevii de la „Sadoveanu” și-au desemnat profesorul anului. Vezi cine este acesta!

Răzvan Grecu

Bodoașcă despre interzicerea pancartelor în Parlament: „Este dictatura majorității”! Olariu susține: „Este o dictatură parlamentară”!

Răzvan Grecu

Comerțul din hala din piața vale în pericol. Viceprimarul cere responsabilitate agenților economici care încalcă directivele ISU!

Marius Parteni
Încarcă...