NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Unul dintre cei mai mari angajatori din Olt, Pirelli Slatina, suspendă activitatea şi trimite 4.000 de angajaţi în şomaj tehnic

Pirelli Slatina, unul dintre cei mai mari angajatori din Olt, anunță suspendarea temporară a activității. 4.000 de angajați vor fi trimiși în șomaj tehnic, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Aceeaşi măsură a fost adoptată şi de Ford Craiova şi Dacia, în contextul răspândirii virusului Covid-19 şi nevoii de a garanta sănătatea angajaţilor. Pirelli motivează decizia spunând şi că cererea de pe piaţa auto pentru produsele sale a încetinit în ultima perioadă.

„Pirelli Slatina anunţă suspendarea activităţii fabricii, în perioada 23-31 martie 2020, în contextul îngrijorărilor recente legate de răspandirea COVID-19, dar şi a încetinirii solicitării produselor, pe piaţa auto, arată compania într-un comunicat.

„În afara măsurilor de prevenţie a contaminarii cu COVID-19 aplicate deja în interiorul fabricii, Pirelli Slatina anunţă că reluarea activităţii de producţie se va face cu un număr cât mai redus de angajaţi, tocmai pentru a putea garanta standarde cât mai ridicate de protecţie a propriilor angajaţi, asigurând în acelaşi timp şi furnizarea produselor solicitate. Compania Pirelli va monitoriza constant evoluţia situaţiei şi este pregatită să intervină cu măsuri suplimentare dacă va fi necesar”, potrivit comunicatului.

  

Angajaţii vor primi 75% din salariu conform prevederilor contractului colectiv de muncă.

sursa DIGI24

Advertisements

Related posts

Mărturia unui taximetrist ieșean, voluntar în Anglia: „Sunt foarte expus și sunt sigur sută la sută că mă voi infecta”

Redacția

VIDEO: Ce mai fac oamenii ca să iasă din izolare! Unii plimbă forțat pisica în lesă

Redacția

Momentul scadenței. Managerii de spitale vor fi schimbați dacă adună datorii trei luni consecutiv

Redacția
Încarcă...