NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași – cooptată într-un proiect pentru dezvoltarea de tehnologii folosite de Armata SUA

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași s-a alăturat unui proiect cu mai multe instituții de învățământ superior din SUA, pentru a testa o serie de sisteme și prototipuri pentru armată, potrivit unui comunicat de presă. Colaborarea va fi realizată cu Northeastern University din Boston, iar din consorțiul format vor face parte mai multe universități mari din SUA, printre care și MIT, University of Alabama, University of Connecticut, cât și parteneri din industrie.

Ce presupune proiectul:

În cadrul unui laborator de cercetări pentru armată din cadrul Northeastern University din Boston se încearcă descoperirea tuturor utilizărilor pentru tehnologia denumită „cold-spray process”, prin care se aplică o pulbere rece la viteze ultrasonice asupra unor materiale cu scopul de a le crește rezistența și de a le modifica principalele caracteristici.

g4media

Advertisements

Related posts

Transplant neobişnuit: fetiţa de 11 ani a primit rinichi de la mama

Redacția

Gâgă, un ”viteaz” interlop din clanul Corduneanu, prins şi băgat în arest

Redacția

Cinci persoane, printre care şi fratele luptătorului Cătălin Moroşanu, au fost reţinute de DIICOT în acest caz. Afacerişti celebri din Bucureşti, multimilionari în euro, au fost şi ei puşi sub acuzare.

Redacția
Încarcă...