NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va construi cel mai modern cămin studențesc

Vești importante pentru studenții celei mai vechi instituții de învățământ superior a României! Chiar în aceste zile, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” – UAIC a primit noutăți importante. Totul este legat de construcția celui mai modern cămin studențesc din oraș. Acesta va avea peste 250 locuri. Foarte probabil, demararea lucrărilor la imobilul situat pe strada Titu Maiorescu va începe anul acesta. În total a fost alocată suma de 46.837.144,29 lei, aproximativ 10 milioane de euro, dintre care: de la Compania Națională de Investiții – CNI 45.315.176,70 lei, contribuția UAIC fiind de 1.521.967,59 lei

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași va realiza o investiție etalon pentru România. Astfel, chiar în aceste zile, conducerea Universității „Cuza” a primit o serie de informări. Acestea sunt legat de construcția celui mai modern cămin studențesc din oraș, cu peste 250 locuri.

Care este suma alocată pentru construcția noului cămin studențesc de la Universitatea „Cuza” din Iași

Foarte probabil, demararea lucrărilor la imobilul situat pe strada Titu Maiorescu vor începe anul acesta. În total a fost alocată suma de 46.837.144,29 lei, aproximativ 10 milioane de euro, dintre care: de la Compania Națională de Investiții – CNI 45.315.176,70 lei, contribuția UAIC fiind de 1.521.967,59 lei. De reamintit că această investiție are la bază un protocol cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Compania Națională de Investiții, încă de acum trei ani. Acesta include și amplasamentul constituit din teren situat în Iași, strada Titu Maiorescu nr.15 și aflat în proprietatea „Cuza”, în suprafață totală de 20.406 metri pătrați. De asemenea, în aceeași manieră, pentru căminele C6, C7, C8 din Campusul Studențesc „Titu Maiorescu”, „Cuza” are în vedere obiectivul de investiții privind reabilitarea, modernizarea, etajarea și dotarea acestora.

BZI

loading...
Advertisements

Related posts

Cinci persoane, printre care şi fratele luptătorului Cătălin Moroşanu, au fost reţinute de DIICOT în acest caz. Afacerişti celebri din Bucureşti, multimilionari în euro, au fost şi ei puşi sub acuzare.

Redacția

Sute de persoane din județul Iași beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței

Redacția

Cea mai veche Grădină Botanică din România se află la Iași.Ea datează din secolul al XVII-lea și găzduiește peste 2.000 de specii de plante

Redacția
Încarcă...