RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Colegiul Tehnic „CF Unirea”. Elevii au interpretat cântece patriotice și s-au prins în horă împreună cu profesorii


Elevii Colegiului Tehnic CF „Unirea’’ au marcat astăzi 155 de ani de la Unirea Principatelor Române. Au interpretat cântece patriotice și poezii și au participat la concursul „Unirea-vis și împlinire”.

Principalelele evenimente care au dus la realizarea Unirii au fost puse într-un mic spectacol al elevilor intitulat „Să cântăm și să vorbim despre unire”.   Elevii și profesorii, cu sprijinul Muzeului Municipal Pașcani au organizat o expoziție „Țăranii lui Vodă-Cuza” unde au putut fi văzute cămăși din Tătăruși și Sodomeni, brâie și bârnețe din Conțești, Heci și Vânători. Aceste podoabe etnografice străvechi au fost adunate din satele și suburbiile municipiului Pașcani, la fel și zecile de fragmente ceramice și numeroasele monede descoperite în zonă. A urmat în curtea școlii un program artistic de muzică populară susținut de Eduard Barhan, iar la final s-a jucat hora unirii, în care s-au prins elevii și profesorii.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Rezultatele concursului interjudețean de matematică „Speranțe Olimpice” (DOC)

Oana Cordoneanu

O clasă de elevi de la Școala Gimnazială „I. Cantacuzino” lansează o carte

Teona Gherasim

Liceul Teoretic ,,Miron Costin’’ îşi serbează zilele

Răzvan Grecu
Încarcă...