NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ungaria a restricționat tranzitul prin două puncte vamale spre România

Autoritățile ungare nu mai permit accesul românilor care se întorc din Occident prin două puncte vamale din județul Satu Mare.

Decizia vine după ce, miercuri, Poliția de Frontieră Română anunțase că toți cetățenii români pot trece  prin mai multe vămi, între care și cele două.

În ciuda înțelegerii dintre miniștrii de interne ai Ungariei și României, ieri după-amiază Ungaria a restricționat din nou tranzitul persoanelor în punctele de trecere a frontierei Petea și Urziceni, din județul Satu Mare.

În Vama Petea aproximativ 50 de persoane, care după ce au fost ținute trei ore pe partea maghiară, au fost lăsate totuşi să treacă în România.

Majoritatea dintre ei vin din Germania și traversează punctul de trecere pe jos, cu bagajele după ei. Tot de la oameni am aflat că autoritățile maghiare au vrut să-i și amendeze.

Potrivit informațiilor primite din partea Oanei Totoran, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Satu Mare, prin vămile Petea și Urziceni le este permisă trecerea doar transportatorilor de marfă, navetiștilor, elevilor, studenților și cazurilor medicale urgente.

În rest nu se permite intrarea/ieșirea din Ungaria, decizia fiind strict a autorităților maghiare.

RADIO IASI

loading...
Advertisements

Related posts

A murit regizorul Sergiu Nicolaescu

Redacția

Agenţii de Poliţie cu studii superioare primesc, din nou, sporul de 25% din salariul de bază

Redacția

După cazul Cotabiţă, ministrul Sănătăţii vrea ca în sălile de fitness să existe un medic

Redacția
Încarcă...