RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
PolițieSocial

Undițele în cui până în iunie! Prohibiția la pește a început mai devreme

Începând din 9 aprilie 2024 se instituie prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ sau sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, până în data de 7 iunie, inclusiv.

Pescuitul recreativ sau sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție constituie contravenție şi se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei şi cu reținerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației de pescuit.

De asemenea, pescuitul comercial în perioada de prohibiție constituie infracțiune şi se sancționează cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

Pentru mai multe detalii puteți consulta Ordinul nr. 561/2023/11/2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024.

  

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană IAȘI

Related posts

Ce culori sunt la modă în 2023 pentru bradul de Crăciun

Redacția

Pășcănean arestat pentru amenințare și hărțuire

Redacția

Gardă aglomerată pentru medicii de la Spitalul Municipal Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...