RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Unde vor ajunge cei patru copii din Stolniceni Prăjescu rămaşi orfani după ce tatăl lor s-a spânzurat? Primăria caută o soluție pentru susținerea acestora în familie

Tragedie într-o familie din comuna Stolniceni-Prăjescu: patru copii au rămas orfani după ce, vineri, tatăl lor s-a spânzurat, ma­ma acestora fiind moartă de câteva luni.

Eusim Ivanov a fost găsit fără suflare de unul dintre copiii săi, care a alertat Poliţia şi Ambulanţa. În ciuda faptului că medicii de pe ambulanţă au încercat să-l resusciteze pe bărbatul în vârstă de 57 de ani mai multe minute în şir, aceştia nu au reuşit să-l salveze. Corpul bărbatului a fost dus la Institutul de Medicină Legală din Iaşi pentru efectuarea necropsiei.

Potrivit rudelor, motivul pentru care tatăl celor patru copii şi-a pus capăt zilelor ar fi un proces pierdut pentru o parcelă de teren agricol. Mama copiilor a murit la începutul anului din cauze medicale, şi de atunci tatăl era cel care se îngrijea de creşterea acestora.

  

„Bărbatul pierduse un proces în instanţă, dar nu ştiu dacă este bine să spunem că acesta este motivul deciziei sale. Deocamdată, noi aşteptăm să aibă loc înmormântarea bărbatului, şi apoi vom face o anchetă socială, vom discuta cu rudele şi vom vedea dacă se pot găsi posibilităţi pentru a-i menţine în familie. Oricum, pe copii nu-i putem lăsa pe drum“, a spus Costel Hu­gianu, primarul comunei Stolniceni-Prăjescu.

Doi dintre copiii rămaşi fără părinţi sunt minori, iar în cazul în care Primăria nu va găsi o soluţie pentru susţinerea acestora în familie, ei vor ajunge în centrele de specialitatea ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Noi avem cazul în evidenţă, dar momentan situaţia este monitorizată de către Primăria din comună, care, după ce va face o anchetă socială, va lua legătura cu noi. Sigur că ne dorim ca minorii să rămână în familie, dar dacă va fi nevoie, ei vor fi preluaţi de direcţie“, a explicat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.

sursa ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Un nou val de atacuri cibernetice îi vizează pe utilizatorii de smartphone. România, printre țările preferate de hackeri

Redacția

Furnizarea energiei electrice întreruptă mâine în suburbia Gîşteşti

Ema Roman

De Paşte, toate drumurile duc la mare: CFR Călători a anunţat că va introduce legături cu trenuri directe din țară spre litoral

Redacția
Încarcă...