NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Una dintre cele mai valoroase handbaliste, Narcisa Lecușanu și-a lansat cartea autobiografică la Pașcani. Înscrieri în echipa de minihandbal la Clubul Copiilor (VIDEO)

Fosta mare jucătoare internațională de handbal, Narcisa Lecușanu, în prezent membră în Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Handbal , și-a lansat cartea autobiografică “Povestea veții mele” la Pașcani. Evenimentul s-a desfășurat astăzi, la Protopopiatul Municipiului.

Cartea prezintă începutul şi ascensiunea Narcisei Lecuşanu în sportul de performanţă, dar şi problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.Campioană mondială la tineret în 1995, vicecampioană mondială la senioare în 2005 şi finalistă a Ligii Campionilor în 2010, singurul român ajuns în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal, din care face parte din noiembrie 2017, Narcisa Lecușanu le-a vorbit celor prezenți fără stereotipuri, făcând o admirabilă pledoarie pentru sportul practicat cu pasiune, și maximă seriozitate. Narcisa Lecușanu a fost încurajată să-și scrie povestea vieții de scriitoarea Mariana Gorczyka, o mare iubitoare a sportului cu mingea pe semicerc. 

În cadrul evenimentului de astăzi a fost anunțat anunțată deschiderea unui cerc de minihandbal la Clubul Copiilor din Pașcani. Vor fi două grupe, fiecare va avea 10 copii care vor fi pregătiți de Radu Ifrim. Se pot înscrie copii cu vârsta cuprinsă între 7-10 ani, iar antrenemanetele vor începe în luna mai, și se vor face pe terenul de sport de la Clubul Copiilor. Nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Handbalista Narcisa Lecușanu militează pentru sportul ei favorit, handbalul, dar în general pentru mișcare, pentru sănătate, și roagă autoritățile locale să sprijine acest demers, să ajute acest proiect.

  

”Mă bucur că avem câțiva copii aici în sală. Proiectul este bun.  Începeți cu copiii voștri, nu cu alții din alte părți, să le dați o șansă, le puteți crea o echipă mare. Sportul este un promotor extraordinar, este iubit de oameni”, a precizat Narcisa Lecușeanu.  

Volumul “Povestea veții mele” conține 251 de pagini, printre care 28 de impresii ale unor jurnaliști valoroși, foști colegi din handbal, antrenori, oameni cu care Narcisa Lecușanu a interacționat de-a lungul carierei, precum Radu Naum, Florentina Carcadia, Dr. Hassan Moustafa (Președinte al IHF), Michael Wiederer (Președinte al Federației Europene de Handbal), Elisabeta Lipă (Președinte al Federației Române de Canotaj) sau Cristian Gațu (Președinte de Onoare FRH).

Născută la Bacău, pe 17 septembrie 1976, Narcisa Lecuşanu şi-a făcut debutul în handbal în anul 1988. Printre cele mai importante titluri obţinute se numără cel de campioană mondială de tineret cu naţionala României (1995), vicecampioană mondială cu România la Sankt Petersburg (2005), câştigătoare a Cupei Cupelor EHF cu formaţia Oltchim Râmnicu Vâlcea (2007) şi finalistă a Ligii Campionilor cu Oltchim (2010). A reuşit să înscrie 129 de goluri pentru Oltchim, în Liga Campionilor, în 40 de partide, şi 302 goluri pentru naţionala României, în 116 partide. S-a retras în 2010, la 34 de ani, din cauza unei accidentări la genunchi. În 2016 a fost aleasă membru component în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF).

Advertisements

Related posts

17 iunie 1889 | Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu

Redacția

O nouă ediție a Târgului Meșterilor Populari, la Pașcani

Oana Cordoneanu

25 decembrie, prima zi de Crăciun. TRADIŢII şi obiceiuri la români

Redacția
Încarcă...