RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Una dintre cele mai mari economii ale lumii se confruntă cu o CRIZĂ demografică. Guvernul a lansat o aplicație de dating pentru a rezolva problema

Cercetările sociologice arată că, odată ce o țară devine tot mai dezvoltată, creșterea demografică tinde să scadă. Iar această situație se poate dovedi a fi catastrofală pentru una dintre cele mai mari economii ale lumii.

Este vorba despre Japonia, unde rata natalității a atins un nou record negativ. Situația este atât de gravă în Țara Soarelui Răsare încât autoritățile au decis să lanseze o aplicație prin care să îi încurajeze pe tineri să își întemeieze familii, cu scopul de a combate criza demografică severă cu care se confruntă țara.

Specialiștii spun, însă, că măsura este una tardivă. Aceasta pentru că Japonia se află în această situație dificilă de mai bine de cinci decenii. Numărul nașteriolor a scăzut începând din 1973, când a avut loc o criză uriașă a petrolului la nivel mondial, ceea ce a împins economiile lumii în recesiune, arată CNN.

Tendința descendentă s-a accelerat în ultimii ani, numărul de decese depășind nașterile în fiecare an și provocând scăderea populației totale, cu consecințe de amploare pentru forța de muncă, economia, sistemul social și societatea în general din Japonia.

  

În 2023, țara a înregistrat 1,57 milioane de decese, potrivit Ministerului Sănătății – mai mult decât dublu față de numărul de nașteri.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Accident feroviar în Cehia, soldat cu 3 morți și zeci de răniți

Redacția

„Am făcut variola maimuței”. Bloggerul de modă Maxim Sapozhnikov dezvăluie simptomele după ce a fost testat pozitiv

Redacția

Liderul talibanilor, Abdul Ghani Baradar, a fost eliberat acum câțiva ani din închisoare la cererea SUA. Baradar ar putea deveni acum noul președinte al Afganistanului

Redacția
Încarcă...