RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

UNA DINTRE CELE MAI BUNE JUCĂTOARE ALE ROMÂNIEI 7’S LA BUDAPESTA,LOREDANA JUNCANARIU, ANTRENATĂ DE NICU TARCAN:”E UN SENTIMENT INCREDIBIL SĂ ȚI SE CÂNTE IMNUL”

Romania 7’s a terminat pe locul secund la prima etapa a Rugby Europe Women 7’s Trophy, ce a avut loc in weekendul trecut la Budapesta.

Ghindele au jucat prima finala de cand competitia se desfasoara in actualul format, cedand in fata Germaniei, cu 20-7. Una dintre cele mai bune jucatoare ale echipei, Loredana Juncanariu (20 ani), revenita pe teren cu doar patru zile inainte de competitiei fiind in covalescenta dupa o accidentare la genunchi, a vorbit despre aceasta performanta si obiectivul pe care echipa si l-a trasat pentru urmatoarea etapa, ce va avea loc intre 22-23 iunie, la Lisabona.

  

Cum a fost aceasta prima etapa a Rugby Europe Women 7’s Trophy?


A fost destul de greu, pentru ca timpul de pregatire a fost foarte scurt, am avut doar 2, 3 zile ca sa pregatim meciurile. A fost un avantaj faptul ca suntem mai multe jucatoare de la Iasi si deja ne legam bine pe teren, comunicam usor, in aceeasi formula jucand meci de meci la Politehnica. Apoi, iarasi ne-a ajutat mult ca practic am fost acelasi 7 ca in ultimii ani, relatiile de joc sunt create, stim fiecare ce putem, ne gasim usor pe teren.

Tu cum esti? Ai revenit dupa o pauza de cateva saptamani…


Bine, putin obosita pentru ca inainte cu cateva zile de competitie am inceput sa ma antrenez, sa fac trei antrenamente pe zi. Obosita, dar fericita pentru ca este prima finala pe care am jucat-o si a fost un sentiment incredibil sa iti cante imnul si sa fii acolo, sa te bati pentru trofeu. Nu sunt cuvinte sa exprim ceea ce simti atunci, mandria si bucuria de a fi ajuns acolo, dar si o mare responsabilitate pentru ca reprezinti tara.

Au fost meciuri echilibrate, atat in grupa, cat si fazele eliminatorii. Cum ti s-au parut adversarele?


Au fost puternice, ca de fiecare data, au aceeasi dorinta de joc si de victorie ca noi. Am avut un inceput greu de competitie, a durat ceva pana ne-am organizat, nu am reusit sa fim calme, ne-am precipitat mult, nu am luat deciziile corecte pe teren, am facut multe greseli, dupa care am inceput sa crestem ca joc de la meci la meci. Dupa prima zi a intervenit oboseala, apoi mici accidentari, insa am incercat sa lasam in urma totul si sa ne concentram pe primul meci din a doua zi, cel mai important meci din turneu, pentru ca el practic te duce in lupta pentru locurile 1-4. Am avut incredere in noi ca putem invinge Portugalia, desi foarte putini ne dadeau vreo sansa, insa am reusit sa controlam jocul, sa facem o aparare buna si am luptat pana in ultima secunda.

Alaturi de aceasta performanta pe care ati reusit-o, cu ce a ramas echipa dupa competitia de la Budapesta?


Cu siguranta suntem mult mai unite, avem mai multa incredere in noi si suntem constiente ca totul este posibil daca suntem o echipa.

A fost primul turneu in care ati avut in echipa o jucatoare ce evolueaza in afara tarii, in Spania, pe Roberta Cojocariu. Cum s-a simtit in echipa acest ajutor?


A contat foarte mult. Incercam sa ajutam fiecare jucatoare noua care vine la echipa, alaturi de Roberta au fost si doua junioare, de la Agronomia si Politehnica Iasi. E normal sa le ajutam, suntem colege, toate jucam pentru Romania si noi, la randul nostru, am fost ajutate de colegele noastre.

Cu ce ai ramas tu personal dupa acest turneu?


Cu mai multa experienta, eu pot spune ca am crescut de la meci la meci, am incercat sa imi corectez greselile pe care le facusem in meciurile anterioare. Si cu multe, multe emotii, pe care nici acum, dupa o zi de la terminarea turneului, nu le pot stapani.

Urmeaza etapa a doua a competitiei, la Lisabona, intre 22-23 iunie. Ce obiectiv aveti?


Incercam sa dam tot ce este mai bun inca din prima zi si apoi sa ne autodepasim in primul meci al zilei a doua, ca sa putem juca semifinalele pentru locurile 1-4. Trebuie sa ramanem la fel de unite, sa ne sustinem, sa credem in noi si sa ne bucuram de rugby.

 Loredana Juncanariu a inceput rugbyul la Piatra Neamt, sub indrumarea antrenorului Eusebiu Popa, dupa care a evoluat la CSM Pascani si la Politehnica Iasi, unde este pregatita de Neculai Tarcan

 

 sursa www.frf.ro

Related posts

S-a stabilit locaţia în care va funcţiona Centrul de Recoltare a Sângelui

Irina Gherasim

Criza locurilor de veci! Protopopiatul cere demararea lucrărilor în regim de urgență

Marius Parteni

Zeci de persoane au stat la coadă să își plătească taxele și impozitele locale pe 2022

Marius Parteni
Încarcă...