NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Una dintre cauzele dezastrului de la Spitalul Municipal de Urgență: firma lui Zanet încasează anual sume imense de bani pentru asistență tehnică!

Situația financiară a Spitalului municipal de Urgență Pașcani este una dezastruoasă, iar una dintre cauze este și modul în care au fost achiziționate bunurile și serviciile necesare funcționării unității medicale. În prezent datoria instituției medicale către comercianți și prestatorii de servicii depășește 3.000.000 de lei, spitalul riscând să fie acționat în judecată.

 

Printre firmele care vând produse și servicii către Spitalul Municipal Pașcani se află și Sicme SRL, societate ce este deținută de Gică Zanet, administratorul public al municipiului Pașcani. Societatea politicianului PSD este una dintre cei mai vechi furnizori ai spitalului pe produse de birotică, IT și mai nou, sisteme de supraveghere video.

Anual, SICME SRL vinde produse sau prestează servicii în valoare de peste 200.000 de lei. Spitalul nu a organizat niciodată licitații publice pentru a achiziționa produsele sau serviciile comercializate de SICME SRL, achiziția fiind de fiecare dată una directă.

De exemplu, pe parcursul anului 2015, societatea Sicme SRL a încheiat două contracte cu unitatea medicală. Primul în data de 28 aprilie 2015 în valoare de 90.000 de lei. Obiectul contractului era serviciul de asistență tehnică software și hardware. Al doilea în 4 august 2015, cu o valoare de 31.248 lei, pentru servicii de întreținere și reparații al sistemului de supraveghere video.

Ce înseamnă servicii de întreținere și reparare a sistemului de supraveghere video, nu am reușit să aflăm deoarece managerul Costică Pânzaru a refuzat să răspundă la o solicitare de informații publice. Însă după ce am scris, în trecut despre această afacere, această prestare de servicii a dispărut atât din portofoliul SICME SRL, cât și din lista de achiziții a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Anul trecut Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a achiziționat, ca în fiecare an de la SICME SRL, contra sumei de 90.058 de lei, servicii de asistență tehnică și software. Nici în acest caz, atunci când reporterii NewsPascani.com au fost la biroul de achiziții, cei din Spitalul Municipal de Urgență Pașcani nu au reușit să explice clar, pentru ce dau banii și ce prestează mai exact SICME SRL.

Gică Zanet a făcut parte din Consiliul de Administrație al unității medicale, iar în declarațiile de avere el a trecut la venituri dividente obținute din activitatea firmei.

Advertisements
Loading...

Related posts

Licitație cu strigare pentru amenajarea patinoarului artificial. Primăria a publicat un anunț greșit!

Marius Parteni

Hărnicie mare astăzi în faţa primăriei

Răzvan Grecu

C.P.: Primăria anunță: Concertul din această seară va avea loc la Baza Sportivă CSM Pașcani!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site