NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Un val polar lovește România. Schimbare radicală de vreme în mai multe regiuni

meteorologi:-dupa-zile-cu-temperaturi-de-vara-in-noiembrie,-saptamana-viitoare-va-fi-extrem-de-frig

Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), anunță că un val rece lovește întreaga țară. Totodată, de la sfârşitul săptămânii, meteorologii anunţă precipitaţii care se pot transforma în lapoviţă şi ninsori.

„Episoadele cu ploi vor fi frecvente săptămâna viitoare, deci vom vorbi despre un excedent al precipitaţiilor, mai ales în zona de munte”, a precizat Florinela Georgescu, la Realitatea Plus.

Directorul executiv al ANM a mai explicat că toate aceste fenomene sunt aduse de o masă de aer rece care traversează ţara noastră şi ne putem aştepta la lapoviţă şi ninsori în majoritatea regiunilor.

„Ţara noastră este traversată de o masă de aer mai rece. Tot la munte este posibil ca precipitaţiile să se transforme de la sfârşitul săptămânii, să apară lapoviţa şi ninsoarea, şi nu este exclus ca, săptămâna viitoare, în nordul şi centrul teritoriului, în zonele mai joase, precipitaţiile să se transforme în lapoviţe şi ninsori mai ales noaptea. Acestea sunt cauzate tocmai de prezenţa acelui front rece”, a zis Florinela Georgescu.

  

Referitor la vremea din întreaga țară, conform prognozei emise de ANM, miercuri, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor. În sud şi est, meteorologii anunţă nebulozitate joasă stratiformă, local persistentă, şi izolat va ploua slab sau va fi burniţă.

De joi, vremea se răcește brusc. ANM anunță unele înnorări în sud-est şi în centru, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali unde numai cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniţă. În zonele joase de relief, în special dimineaţa şi noaptea, se va semnala pe arii restrânse ceaţă.

Totodată, temperaturile se modifică și ele. Cele maxime se vor încadra în general între 4 şi 11 grade, iar cele minime între -8…-6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 6…7 grade în sudul Banatului şi pe litoral.

Vremea va reveni la normal de vineri, însă în sudul țării frigul va continua. Astfel, în aproape toate regiunile din țară temperaturile vor înregistra creştere uşoară şi se vor situa peste cele normale la această dată, excepţie va face sud-vestul extrem unde ziua vremea va fi relativ rece.

Vineri, temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade.

tele m

Advertisements

Related posts

Puțini pășcăneni prezenți la spectacolul de Ziua Națională a României

Irina Gherasim

Catedrala ”Pogorârea Sfântului Duh” ar putea fi încălzită de Primărie! Spațiile din lăcașul de cult puse la dispoziția municipalității, pentru evenimente culturale!

Răzvan Grecu

Părintele Costel Olariu: “A vorbi despre credinţă este un lucru îndrăzneţ. Credinţa se trăieşte!”

Redacția
Încarcă...