RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieLocal

Un ultim pas pentru punerea în funcțiune a instalației de gaz în  Gâștești

Vești bune pentru locuitorii din suburbia Gâștești ! Începând de miercuri, 1 martie 2023, cele 63 de persoane care și-au realizat branșamente la rețeaua de gaz înființată fără documente în anul 2020, se pot prezenta la Ghișeul Unic, din cadrul Primăriei Pașcani. A fost făcută expertiza, iar beneficiarii au nevoie de un aviz de la primări, iar pentru acest lucru trebuie să plătească o taxă.

”Cele 63 de persoane din cartierul Gâștești, străzile: 16 Februarie, Nicolae Bălcescu, Gîștești, Cucului, Gheorghe Doja, Barcan, Petru Rareș, Grădinilor, Grădinăriei, Ciocârliei, Pietriș, Pîrîul Sec, Ana Ipătescu, Stînelor și Cizmarului, care și-au realizat branșamente la rețeaua de gaz înființată fără documente în anul 2020, sunt rugate să se prezinte, începând de mâine, 01.03.2023, la sediul Primăriei Municipiului Pașcani, având asupra lor copii după cărțile de identitate/buletine, pentru completarea documentației, în vederea finalizării proiectului și punerii în funcțiune a instalației de gaz. Vă mulțumim și vă așteptăm la Ghișeul Unic!”, ne-a declarat Alexandru Dandu, purtător de cuvânt Primăria Pașcani.

Cele 63 de persoane trebuie să se prezinte cu copia de la buletin, iar la Ghișeul Unic li se va spune cât are fiecare de achitat taxa.  În funcție de cât de repede vor fi plătiți acești bani, de către toți beneficiarii, cei de la Delgaz Grid vor branșa locuințele la rețeaua de gaz.

Reamintim că în 2020, fosta administrație a demarat execuția acestei rețele de gaz, fără a avea acordul Delgaz Grid.  Legislația în vigoare prevede că operatorii sistemelor de distribuție sunt obligați să suporte costul lucrărilor de extindere și a branșamentelor la consumatorii finali. Doar că acești operatori au libertatea să analizeze dacă aceste extinderi sunt justificate economic și le pot face doar dacă au și banii necesari pentru investiții. Din această cauză Delgaz Grid a solicitat expertizarea rețelei de gaz metan de la Gâștești și a branșamentelor individuale de pe aceasta.

  

Related posts

A început refacerea marcajelor rutiere din Pașcani

Răzvan Grecu

Fapte, nu vorbe! Semafoarele puse în funcțiune anul trecut încep să se dezmembreze

Marius Parteni

Licitația pentru terasa de la Ștrand va avea loc la sfârșitul lunii. În aceeași zi se vor licita și spațiile din Piața Vale

Răzvan Grecu
Încarcă...