Studiile superioare nu-ți rezervă neapărat un loc de muncă. Acești șomeri se plâng de mari discrepanțe între ceea ce societatea te face să crezi, respectiv, școala te propulsează și realitatea de zi cu zi. Mulți licențiati lucrează în domenii total opuse față de ceea ce li s-a predat în facultate și tot mai mulți se roagă să-și găsească un serviciu bun. Ideea că economia poate fi ridicată cu ajutorul tinerilor care au habar de marja de eroare a sistemul și de necesitățile societății decade în fața nepotismului.
Un tânăr pășcănean s-a prezentat astăzi la audiențe pentru a cere un loc de muncă. Acesta este licențiat în economie, încă din anul 2010, însă orașul natal nu îi poate oferi serviciu stabil. Se pare că cei 4 ani petrecuți pe băncile facultății nu i-au rezervat un salariu lunar ci doar l-a pregătit pentru o societate deficitară de locuri de muncă. Săptămânal verifică listele emise de către ALOFM, însă sunt încercări nesoluționate.
“Sunt absolvent de studii superioare economice și nu mi-am găsit nici un loc de muncă. Nu caut doar în Pașcani, ci și în zonele oarecum limitrofe, cum este Iași, Bacău, Suceava, Roman. Anul trecut am lucrat la REMAR Pașcani, apoi au fost disponibilizări, ulterior o perioadă nu m-am putut angaja. De asemenea am fost angajat la o societate din municipiu, dar contractul a fost pentru o scurtă perioadă de timp. Pe partea administrativă sau economică am suficientă experiență și mi-aș dori în acest domeniu. La ALOFM merg săptămânal spre a vedea locurile scoase la concurs și am și fost la câteva interviuri, dar a rămas să mă contacteze angajatorii”, ne-a declarat Alexandru Vrabie.
Citește și: {loadposition articlescategoryload}