NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Un tânăr pășcănean a pedalat în beneficiul pacienților cu boli incurabile

Pasiunea pentru mersul pe bicicletă s-a transformat în ajutor pentru copiii și adulții cu boli incurabile, îngrijiți de Hospice Casa Speranței. Un tânăr de la Colegiul Tehnic CF ”Unirea” Pașcani a participat la un eveniment caritabil de ciclism, organizat în perioada 15-16 mai. Fabian Ailenei a făcut două curse, Bike for Good (20 km) și Bike Mania (40 km), în zona municipiului Pașcani.

Pentru fiecare kilometru înregistrat în competiţie, sponsorul principal, Decathlon, a donat câte 1 euro în beneficiul pacienţilor Hospice. Fondurile strânse în acest fel, de la toți participanții la evenimentul caritabil,  vor sprijini serviciile de kinetoterapie şi masaj pentru limfedem folosite în recuperarea medicală a pacienţilor.

 Anual, organizaţia asigură în medie peste 5.000 de tratamente kinetoterapeutice gratuite, care sprijină organismul în lupta contra cancerului, stimulează sistemul imunitar şi ajută la recuperarea sau menţinerea mobilităţii pacienţilor.

Hospice Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. A dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților, și în spitalele partenere.

  
Advertisements

Related posts

Iată cine va defila la Paşcani de 1 Decembrie 2015, pe lângă politicieni!

Ema Roman

Pașcaniul va avea din nou post local de radio! CNA a votat joi proiectul News FM!

Răzvan Grecu

Revelion 2020 la Pașcani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...