RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un tânăr din Cristești este unul dintre șefii de promoție de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc se poate mândri în acest an cu doi şefi de promoţie, acest statut fiind oferit celor mai merituoşi elevi, în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat şi media generală din anii de studiu. 


Absolvenții Alexandru Andrei Pușcașu și Adina-Maria Vaman sunt  șefii  promoției 2018 ai „Centenarul Marii Uniri” de la Colegiul Național Militar  „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

  

Alexandru a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,55, confirmând pasiunea pentru fizică cu un binemeritat 10.  Șeful de promoție  s-a stabilit după susținerea examenului de bacalaureat în funcție de media obținută la acest examen și media generală pe ani de studiu,,  Alexandru și colega lui Adina  obținând  aceeași medie: 9,67.

Andrei Alexandru Pușcașu este din comuna Cristești, jutețul Iași și de-a lungul celor patru ani de liceu militar a avut consecutiv mediile generale 9,67, 9,77, 9,64 și 9,85. De asemenea, a înregistrat rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade școlare de matematică. În clasa a X-a și a XI-a, Alexandru a participat la Concursul interjudeţean de matematică Memorialul „Ştefan Dârţu” unde a obținut premiul III. În anul școlar 2016-2017 a participat la Olimpiada de matematică și Concursul interjudețean „Matematica de drag” unde a fost distins cu mențiune. În același an școlar, elevul ștefănist a participat și la Concursul interjudețean „Matematica în Bucovina”, unde a ocupat a doua poziție în clasament. În clasa a XII-a, la Concursul interjudeţean „Matematica de drag”, Alexandru a urcat pe treapta a doua a  podiumului, obținând medalia de argint și premiul special.

În contextul reușitei sale, Andrei a menționat: „Pentru mine cei patru ani de liceu militar reprezintă cea mai frumoasă perioadă de până acum. Aici am învățat că poți să te numeri printre cei mai buni, dacă ești motivat. Încă din prima clipă când au fost puse pe epoleții mei gradele de elev plutonier adjutant, am realizat că viața mea de ștefănist se va schimba. Titlul de șef de promoție reprezintă rodul eforturilor pe care le-am depus în anii de liceu. Le mulțumesc profesorilor și instructorilor militari pentru că au crezut în mine”.

Adina-Maria Vaman este din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava și a confirmat parcursul foarte bun din cei patru ani de studiu, cu rezultatul de la bacalaureat. Titlul de șef de promoție certifică pregătirea temeinică ce a stat la baza reușitelor școlare. În clasa a IX-a a avut media generală 9,57, iar în anii ce au urmat: 9,65, 9,79 și 9,82.

Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premiza rezultatelor remarcabile obținute de cei doi absolvenți ai Colegiului Național Militar  „Ștefan cel Mare”, iar pentru ceilalți adolescenți militari câmpulungeni reprezintă un exemplu demn de a fi urmat.

 

Related posts

Sinucidere cu antigel: tânărul a murit la spital după două zile

Redacția

Veşti mai bune de la Leţcani. Starea celor doi pacienţi din Neamţ este mai bună

Redacția

Copiii și adolescenții care au suferit o arsură solară dureroasă și cu înroșirea pielii au un risc crescut cu 20% de a dezvolta cancer de piele la maturitate

Redacția
Încarcă...