NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Un tânăr de la Liceul Special ”Moldova”, din Târgu Frumos, a cucerit cele mai înalte vârfuri ale lumii! Alex Benchea a devenit primul român nevăzător care a urcat pe Kilimanjaro

Alex Benchea, cunoscut ca „Alpinistul cu ochii albi”, este primul român nevăzător care a urcat cele mai înalte vârfuri ale lumii. Tânărul a plecat de la Liceul Special „Moldova” din județul Iași și a reușit să cucerească în doar doi ani Kilimanjaro și Mont Blanc. Alpinistul s-a născut nevăzător, dar acest lucru nu l-a împiedicat să studieze la o universitate și să își urmeze pasiunea pentru sport. Alături de clubul sportiv Climb Again, Alex Benchea a făcut imposibilul posibil și a devenit primul nevăzător care a urcat pe Kilimanjaro

Alex Benchea, cunoscut ca „alpinistul cu ochii albi”, a devenit primul român nevăzător care a urcat pe vârful Kilimanjaro. Tânărul a plecat de pe băncile Liceul Special „Moldova” din județul Iași și dorința de a escalada a pornit din pasiune pentru munți. A devenit membrul Lotului Național de Paraclimbing și face parte din echipa Climb Again de doi ani. Familia „alpinistului cu ochii albi” este alcătuită din șase frați și un singur părinte, la doar doi ani Alex Benchea pierzându-și tatăl. Tânărul, originar din Neamț, a învățat să se descurce singur încă de la șase ani, când a plecat la școala specială pentru nevăzători din județul Iași.

Prima mare cucerire a alpinistului cu ochii albi a fost muntele Kilimanjaro

Alex Benchea a cucerit Kilimanjaro, cel mai înalt vârf din Africa, alături de ghidul internațional Cosmin Andron, în decembrie 2019. O experiență inedită, fiind astfel primul alpinist român nevăzător care a cucerit acest vârf.

„Sunt fericit pentru că am reușit să depășesc imposibilul, iar fiecare nouă ascensiune îmi demonstrează, iar și iar, acest lucru. Dar am mai remarcat un lucru: visele devin realitate dacă ai lângă tine adevărați profesioniști care îți înțeleg visul și îl fac posibil, îngrijindu-se de bugete, echipament, transport, cazare, ghizi. Echipa extinsă de la Climb Again a făcut minuni într-o perioadă tare ciudată pentru noi toți”, a spus Alex Benchea.

continuare pe www.bzi.ro
loading...
Advertisements

Related posts

Primarul din Târgu Frumos a convins compania Delphi să angajeze 100 de localnici

Ema Roman

Atenție, apicultori! Dezinsecție în Târgu Frumos

Diana Marcu

Primăria Târgu Frumos: Toate operațiunile cu publicul se mută în online!

Oana Cordoneanu
Încarcă...