NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un sugar de o lună a murit brusc. Ce este sindromul morţii subite

Duminică dimineaţă, elicopterul SMURD a mers în misiune în localitatea Slobozia, din comuna Voineşti, județul Iași , unde au găsit copilul în stare gravă, iar în ciuda eforturilor echipei medicale, acesta nu a răspuns la manaevrele de resuscitare.

Prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD, a precizat că bebeluşul nu era bolnav, iar dimineaţă a fost alăptat normal. Având în vedere că este vorba despre o moarte suspectă a fost anunţată Poliţia.

Sindromul de moarte subită este conform statisticilor, prima cauză a morţii bebeluşilor mai mici de un an, perioada de risc maxim fiind considerată între două şi patru luni, iar de obicei decesul apare în timpul somnului.

În astfel de situaţii diagnosticul se pune post-mortem de către medicul legist şi nu există investigaţii care să poată fi făcute înainte pentru a determina dacă există pericol de moarte subită.

  

În alte cazuri au fost identificaţi mai mulţi factori care ar fi putut fi evitaţi şi care ar fi cauzat decesul, cum ar fi o poziţie de somn riscant într-un pat cu alt copil sau cu adult, o dezvoltare incompletă a bebeluşului sau fumatul în timpul sarcinii sau în preajma copilului.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Planul strategic al anului 2015 prezentat de DSV medicilor veterinari din zona municipiului Pașcani

Teona Gherasim

Ce este Căpăceala. Elixirul produs de albine, mai puternic decat mierea sau propolisul

Redacția

Creierul uman ar putea îmbătrâni cu 10 ani din cauza COVID-19. Rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu

Redacția
Încarcă...