RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Un student la USV Iași, voluntar pentru copiii din Africa

Marian Crețu, un tânăr de 21 de ani, student la Facultatea de Agricultură USV Iași a fost în Africa pentru a ajuta.

La întoarcere, ne a relata despre cum a fost experiența aceasta pentru el, dar și despre trăirile și aventurile sale din timpul misiunii din Uganda. Ce înseamnă, de fapt, a fi voluntar, de ce (nu) poate oricine să se dedice unei astfel de cauze și ce satisfacții personale îți pot aduce acțiunile de voluntariat, ne dezvăluie acest tânăr cu o dragoste de viață și de semeni absolut molipsitoare. 

,,În perioada 13 ianuarie- 10 februarie 2024, am călătorit în zona centrală a Ugandei, aproape de linia Ecuatorului, prin intermediul unui foarte bun prieten, care se ocupă cu ajutorarea persoanelor din medii defavorizate din România, și pe plan extern, din Africa. Experiența a fost una deosebită, având ocazia să experimentez pe propria piele modul de viață al locuitorilor Africii. Privind în urmă la timpul petrecut acolo, pot spune că aș repeta, fără urmă de ezitare această experiență’’, ne mărturisește Marian.

Luptând să schimbe în bine viețile altora, voluntarii descoperă, adesea, că propriile vieți le-au fost schimbate chiar de către cei pe care îi ajută. Este și cazul tânărului student la Facultatea de Agricultură din Iași. „Au fost câteva aspecte pe care le-am observat și m-au marcat prin faptul că mi-au schimbat modul de gândire și perspectiva asupra vieții. Străbătând câteva dintre satele lor, ne-am apropiat de mai multe familii și am observat cum este traiul lor de zi cu zi. Multe dintre aceste familii nu au posibilități financiare, acces la educație, servicii medicale, curent electric și magazine. Hrana lor principală constă în rădăcini, matoke, cassava (manioc) și cartofi dulci; orezul fiind un aliment prea scump pentru a fi consumat în fiecare zi. Acesta este consumat doar de Paște și Crăciun, de către familiile mai înstărite. Deși în Africa cresc câteva soiuri de fructe, diferite de ale noastre, în România diversitatea fructelor, legumelor și plantelor medicinale este mult mai mare”, mai adaugă voluntarul. 

  

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

Un nou purtător de cuvânt la Parchetul Pașcani

Oana Cordoneanu

Un ieșean de 23 de ani, resuscitat la malul mării după ce a fost scos din apă. A ignorat steagul roșu

Redacția

Ziua Marinei. Exercițiu demonstrativ cu 3.000 de militari, la Constanța

Redacția
Încarcă...