RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un șofer băut la volan a rămas fără permis

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani  şi Biroul de Ordine Publică au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea accidentelor rutiere în special pe DN 2 şi DN 28A, cât şi pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de participanţii la trafic care nu respectă regulile de circulaţie, în special regimul legal de viteză.

Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, dintre care 26 pentru viteză, în valoare totală de 12.160 lei. A fost reținut un permis de conducere pentru consum de alcool.  

Spre exemplu, un bărbat de 34 ani,  din  judeţul Vaslui, a fost depistat pe DN2, pe raza localităţii Cristeşti, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost sancţionat conform OUG 195/2002 cu amendă în valoare de 945 lei şi i s-a reţinut permisul de conducere

  

 În perioada 7-9 august 2015,  între orele 09.00 – 12.00 şi 15.00 – 21.00, polițiștii rutieri de la Iași, Pascani, Hîrlău şi Tîrgu Frumos au organizat şi executat acţiuni pe linia prevenirii combaterii conducerii autovehiculelor care nu respectă regimul legal de viteză. 
Acţiunea a fost coordonată în mod nemijlocit de Şeful Serviciului Rutier.
Au fost  aplicate 603 sancţiuni contravenționale, în valoare de 102.080 lei, dintre care 252 pentru viteză, 10 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru alcool și 339 pentru alte abateri. Au fost reținute în vederea suspendării 30 permise de conducere, dintre care 13 pentru viteză, 10 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru alcool și 2 pentru alte abateri. Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Au fost constatate  5 infracțiuni.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Related posts

Bărbat reținut de polițiștii pășcăneni, din cauză că nu a respectat ordinul de protecție

Redacția

16 noi ofiţeri de Poliţie au depus astăzi jurământul de credinţă la Iaşi

Redacția

RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII DE IARNĂ

Redacția
Încarcă...