RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Un român întors din Germania a rămas la vamă fără mașina nou-nouță. Supriza polițiștilor a venit abia când s-au uitat în autoturism

Poliţiştii de frontieră de la punctul Sculeni, județul Iași, i-au dat o dublă lovitură unui român întors din Germania, la volanul unui autoturism fabricat în 2020.

Polițiștii care au verificat documentele autoturismului au descoperit că acesta figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Germania. În bagaje, poliţiştii au descoperit şi un pistol cu gaze pentru care bărbatul nu deținea acte de provenienţă.

„În data de 29 august a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, G.P., în vârstă de 33 ani, conducând un autoturism marca BMW X1, an de fabricaţie 2020, înmatriculat în Germania. Bărbatul era însoţit de fiica sa minoră, cetăţean R. Moldova.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a maşinii, colegii noștri au efectuat verificări în urma cărora au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Germania în aceeași zi în care bărbatul s-a prezentat la control”, potrivit comunicatului Poliției de Frontieră.

  

Din verificări a rezultat că bărbatul a închiriat autovehiculul de la o firmă de profil din Germania, însă închirierea expirase.

Totodată, în timpul controlului vamal, bărbatul a afirmat că deţine, în rucsacul fiicei sale, un pistol cu gaze marca Walther, calibru 9 mm, precum şi o cutie cu 10 cartuşe cu încărcătură iritantă cu piper, acelaşi calibru.

Bărbatul a declarat că a închiriat mașina pentru a merge în vizită la părinți, iar referitor la pistol și muniție nu ştia că este obligat să le declare.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 43.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

digi24

Related posts

Olanda promite încă șase avioane de luptă F-16 pentru Kiev: „Superioritatea aeriană a Ucrainei este esențială pentru a contracara agresiunea rusă”

Redacția

Edward Iordănescu: Mentalitatea, un capitol deficitar la naţională

Redacția

Camera Deputaţilor vrea să reamenajeze curtea interioară din zona Izvor / Care este costul lucrărilor

Redacția
Încarcă...