RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un român a intrat în grupul „Fără botniţă” şi a şters membrii. Ne-a explicat de ce a făcut-o

Reţelele de socializare s-au umplut de grupuri care îndeamnă pe români să nu mai poarte mască de protecţie, pentru că aceasta le-ar încălca libertatea. Oamenii sunt îndemnaţi să se fotografieze fără mască în magazine sau la coafor. „Veniţi în grupul «Fără Botniţă Jos Dictatura Medicală» pentru a preveni prezente şi potenţial viitoare restricţii dictatoriale care încalcă drepturile omului” scrie în descrierea celui mai mare dintre aceste grupuri, care are peste 42.000 de membri. 

Mai mult, curentul celor care consideră că banala mască de protecţie este o limitare a libertăţii este tot mai mare şi l-a prins, mai nou, inclusiv pe regizorul Cristi Puiu, care sâmbătă a participat în Piaţa Victoriei la un protest, cu alte circa 200 de persoane, faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Organizatorii au susţinut că ar fi un protest al părinţilor, nemulţumiţi de obligativitatea ca în şcoli copiii să poarte mască, Părinţii au venit însoţiţi de copii, unii foarte mici, în cărucioare.

Mihai Sandu a declarat că a acţionat astfel pentru că el crede în măsurile de protecţie împotriva coronavirusului.  „Iar acei oameni erau foarte porniţi împotriva «botnitarilor» (aşa ne numesc ei pe cei care purtăm mască). Pe cei din grup care aveau opinii diferite, îi înjurau şi îi raportau adminilor pentru a fi blocaţi şi excluşi.

  

Mai mult, m-a enervat numărul mare de poze, făcute în magazine şi mijloace de transport în comun, în care nu purtau mască şi erau mândri de lucrul ăsta. Unii erau împreună cu copiii, iar lucrul ăsta îl consider un atentat la sănătatea şi viaţa celor mici”, a menţionat Mihai Sandu.

ziarul de iasi

Related posts

37.591 de pensionari din județul Iași au primit luna trecută indemnizaţie socială

Redacția

De ziua Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

Redacția

România, cel mai mare ritm de depopulare a satelor din UE / În fiecare an, 9 sate românești dispar

Redacția
Încarcă...