NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Un puşti i-a dus la capătul răbdărilor pe cei de la Centrul „O nouă şansă”. S-a ales cu o nouă condamnare

Internarea într-un centru specializat pentru copiii-problemă nu a fost de niciun folos unui tânăr din Târgu Frumos. Acesta s-a dat în spectacol în centru, ajungând în cele din urmă în faţa judecătorilor. Nici aceştia nu au găsit vreo soluţie pentru el, în afara internării. De această dată, într-un centru de detenţie.

Daniel S. fusese internat în Centrul de servicii sociale „O nouă şansă” din Târgu Frumos în februarie 2019. Pe parcursul internării, băiatul s-a dovedit necooperant, fugind din centru în mai multe rânduri, manifestându-se agresiv faţă de personal şi instigându-i la un comportament similar şi pe ceilalţi beneficiari ai centrului. Totul a culminat pe 13 ianuarie anul trecut.

După o nouă izbucnire violentă, băiatul fusese închis în izolatorul centrului. Aflat aici, şi-a continuat spectacolul, înjurându-i pe supraveghetori şi cerându-le să-i dea drumul. Pentru a-l linişti, în izolator a intrat un educator. Şi faţă de acesta însă, Daniel S. a continuat să aibă un comportament agresiv. A distrus mai multe bunuri din cameră, iar în cele din urmă a spart un geam al camerei cu pumnul, ameninţând că se va tăia cu cioburile dacă educatorul se va apropia de el. Susţinea că oricum face ce vrea şi că va fugi din centru cu prima ocazie. Asa s-a şi întâmplat de altfel, chiar în seara aceleiaşi zile.

Advertisements

Ajunşi la capătul răbdărilor, reprezentanţii Centrului „O nouă şansă” au formulat o sesizare împotriva minorului, acesta fiind cercetat penal şi trimis în judecată pentru distrugere. Pe parcursul cercetărilor, centrul a solicitat şi despăgubiri materiale în valoare de 17.200 lei. A fost recunoscută doar o pagubă de 1.000 de lei, pe care Daniel S. s-a angajat să o achite prin intermediul mamei sale. Tânărul nu se afla la prima încălcare a legii, el mai fiind condamnat pentru un furt şi alte fapte antisociale. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei Paşcani nu au avut de ales decât să aplice o nouă condamnare, la 2 ani de internare într-un centru de detenţie pentru minori. Sentinţa a fost atacată şi de Daniel S., dar şi de Centrul „O nouă şansă”, procesul urmând să se reia în ianuarie anul viitor, în faţa Curţii de Apel. 

Advertisements
  

ziaruldiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Trei incendii la Târgu Frumos

Redacția

Casieria din Tg. Frumos va fi închisă în perioada 26 aprilie – 12 mai 2021

Redacția

Doliu la Școala ”Garabet Ibrăileanu” din Târgu Frumos! Un îndrăgit profesor a încetat din viață

Oana Cordoneanu
Încarcă...