NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Un profesor de la Colegiul ”Sadoveanu” participă la Art Safari Airport Museum

Arta a reprezentat din cele mai vechi timpuri un limbaj universal care reusește să transcendă culturi, mentalități și spații geografice, generând sentimente și senzații similare în persoane care își duc viața de zi cu zi la milioane de km distanța sau chiar la diferență de secole.

De-a lungul timpului, Art Safari și a propus să scoată arta din spațiile convenționale și să o aducă mai aproape de publicul larg. Pentru a atinge acest deziderat, experiența vizionării unei expoziții trebuie adaptată la ritmul de viață al unei lumi în continuă mișcare și trebuie integrată cumva în apropierea preocupărilor din cele mai diverse ale oamenilor.

Art Safari în colaborare cu Compania Națională Aeroporturi București, propune așadar un concept expozițional inedit în România, care va aduce Bucureștiul în rândul capitalelor culturale europene. Art Safari Airport Museum, organizat în în zona de îmbarcare a Aeroportului Internațional Henri Coandă București are scopul de a familiariza pasagerii cu peisajul artistic românesc și de crea o ambianța plăcută în care aceștia să își aștepte zborul.

Petru Pădurariu, profesor de arte la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” va participa la eveniment cu lucrarea sa ”Prințul fericit”.

  

Contribuția extraordinară pe care călătoriile și călătorii au adus-o la popularizarea artei este indubitabilă. Chiar si astăzi, în contextul dificil al interdicțiilor de deplasare, oamenii întreprind călătorii cu dorința de a se expune la noi culturi și fenomene artistice și de a se delecta privind operele care au marcat istoria umanității. Totuși, situația actuală a îngrădit semnificativ posibilitatea persoanelor de a combina deplasările in interes profesional cu cele în interes cultural. Prin urmare, nu există moment mai potrivit pentru a reînnoda legătura centenară între călătorii și artă, printr-o soluție inovatoare cum este cea de a integra un muzeu în interiorul unui nod de comunicații aeriene.

Proiectul își dorește să educe și să inspire pasagerii care trec pragul aeroportului, reunind în prima sa expoziție, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, opere de patrimoniu reprezentative din colecția Pinacotecii București ale apreciaților artiști Alexandru Ciucurencu, Vasile Grigore, Ion Musceleanu, Gheorghe Spiridon, Spiru Vergulescu, Virgil Miu, Ion Grigore sau Zamfir Dumitrescu, dar și lucrări de artă contemporană provenite din importante colecții private.

Advertisements

Related posts

RAR face precizări la modul de distribuţie al cărţilor de indentitate

Redacția

Ședință Extraordinară CL Pașcani, Marți, 20 Iunie 2017 (VIDEO)

Cătălin Cocoș

Festivalul berii artizanale

Redacția
Încarcă...