NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Un profesor de la Colegiul ”Sadoveanu” a participat la un eveniment cultural, alături de ambasadorul Elveției în România

Ceremonie importantă la Primăria municipiului Iași, la care a participat şi ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli. În cadrul evenimentului, municipiul Iași a primit Certificatul de „Comunitate sustenabilă” în domeniul eficienţei energetice în conformitate cu sistemul European Energy Award .

După ceremonie, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli a avut o întâlnire cu mai mulți artiști cu care a discutat despre arta contemporană din Iași. Printre ei s-a numărat și Petru Pădurariu, profesor de arte la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”. Alături de acesta au mai fost la întâlnire alături de ambasadorul Elveției, Maria Bilasevschi, critic de artă, Ionuț Cornilă, actor Teatrul Național Iași, Felix Aftene, președinte UAP Iași.

Petru Pădurariu participă cu o lucrare sa ”Prințul fericit”, în cadrul Muzelui de Artă Românească care a fost deschis în Aeroportul Otopeni.  Expoziția își propune să promoveze artiștii români contemporani și de patrimoniu, în rândul vizitatorilor străini.

Advertisements

Related posts

Universul Copilăriei va fi expus la Casa de Cultură

Teona Gherasim

Sfântul Dumitru, ziua în care căldura intră în pământ. Vezi ce fac ciobanii cu oile ca să afle cum le va fi iarna!

Redacția

CENTENARUL FILMULUI ROMÂNESC AJUNGE LA CASTELUL STURDZA de la Miclăușeni

Redacția
Încarcă...