RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Un primar PSD i-a făcut nuntă fiicei în curtea şcolii din sat. Ca să monteze cortul uriaş, a dărâmat gardul: „Lumea din sat a apreciat că se mai păstrează tradiţiile“

Un primar din judeţul Vaslui a organizat nunta fiicei sale într-un cort amenajat în curtea şcolii din sat, iar sălile de clasă ale unităţii de învăţământ au fost folosite ca magazie şi bucătărie. 

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 1 septembrie, în localitatea vasluiană Tomeşti, comuna Pogana, organizatorul nunţii fiind primarul comunei, Maricel Gâfu. Edilul, ales PSD, afirmă că a ales să organizeze nunta în sat şi nu într-un restaurant la oraş, pentru a da un exemplu localnicilor în privinţa păstrării tradiţiilor. Primarul Maricel Gâfu susţine că folosirea şcolii pentru organizarea nunţii are acoperire legală, invocând o hotărâre de consiliu local în acest sens. În plus, precizează că nu este pentru prima dată când la şcoala din sat este folosită pentru nunţi, botezuri sau alte evenimente.

  

”Noi avem o hotărâre de consiliu local, prin care s-a aprobat ca în satele în care nu avem cămin cultural şcolile să poată fi folosite pentru astfel de evenimente, fără a se aduce prejudicii, achitând o taxă de închiriere de 1.000 de lei, pe care şi eu am plătit-o. Nu cred că a fost ceva rău să organizez nunta acolo. Lumea din sat a apreciat că a avut ocazia să vadă că se mai păstrează tradiţiile. Au fost 380 de invitaţi la nuntă, dar au venit şi foarte mulţi curioşi să se uite. Oamenii se bucură să mai vadă în sat o mireasă, o muzică. Dacă noi ca primari nu dăm un exemplu în privinţa păstrării tradiţiilor, atunci cine. Organizarea evenimentului nu a adus niciun prejudiciu unităţii de învăţământ, totul a rămas impecabil. Până mâine urmează să se strângă şi cortul din curtea şcolii”, a precizat, pentru ”Adevărul”, Maricel Gâfu, primarul comunei Pogana.

articolul integral pe www.adevarul.ro

Related posts

Un medic pășcănean atrage atenția asupra problemelor ORL grave pe care pășcănenii le ignoră

Răzvan Grecu

Caravana PNDR va ajunge in 25 de comune din judet

Redacția

Pentru că nu a reușit să asigure căldura în sediul Creșei nr.2, primarul Pantazi mută copiii la Școala „Ion Creangă”

Răzvan Grecu
Încarcă...