NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un primar le dă bani localnicilor care îi pârăsc pe cei ce aruncă gunoaie la întâmplare

Sătul de gunoaiele din comuna pe care o păstoreşte, un primar din Maramureş a decis să-i răsplătească pe localnicii care îi pârăsc pe vecinii certaţi cu bunul-simţ. Mai exact, cei care îi duc edilului imagini video sau fotografii cu oamenii care aruncă resturile la întâmplare primesc un premiu în bani. 

Edilul îi recompensează cu 500 de lei, din propriul buzunar, pe cei dispuşi să îşi pârască concetăţenii care aruncă resturile la voia întâmplării. Câmpurille oamenilor erau locurile în care cei certaţi cu spritiul civic aruncau cele mai multe gunoaie. Astăzi ogoarele sunt curate.

Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare: ”Constat că de fapt 99% din populaţia din Mireşu Mare sunt oameni cinstiţi şi corecţi. Ăia 1% care aruncă mizerii oriunde, trebuie pedepsiţi. O să ajungă pana în situaţia în care or să fie puşi pe uşa primăriei şi pe uşa bisericii.”

Localnic: ”În ultimă instanță dacă nu există altă solutie de a-i opri pe cei care aruncă, ce să zicem.”
Localnic: ”Foarte bună, să nu se mai arunce mizerii şi tot felul de gunoaie.”

  

Persoanele care vor depozita gunoaie în afara spaţiilor special amenajate vor fi amendate. Cuantumul amenzii urmează să fie stabilit de consilierii locali într-o şedinţă care se va desfăşura săptămâna viitoare.

Ioan Mătieș, primar Mireșu Mare: ”Sunt două alternative. Fie că plătesc acei bani sau, cel mai bine şi ce ne convine nouă, curăţă o suprafaţă de pe terenul unde au aruncat mizeriile şi atunci treaba este mult mai uşor de rezolvat.”

Primarul nu este la prima inţiativă de acest fel. Ca să-i responsabilizeze pe localnici, în trecut, a decis să facă publice pe reţelele de socializare fotografiile cu persoanele care aruncau resturile menajere la voia întâmplării. Dar măsura nu a avut rezultatele dorite.

observatornews.ro

Advertisements

Related posts

Prefectul va solicita Primpriei din Podu Iloaiei să mute târgul de animale

Redacția

Lucrări la trecerea de cale ferată spre Blăgeşti. Traficul auto va fi deviat!

Marius Parteni

Unul din „cazanele” achiziționate din bani publici, pentru transportul local, stă și astăzi pe rampa din curtea RAGCL

Marius Parteni
Încarcă...