NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Un prim pas pentru realizarea centurii de Est, care va ocoli Iașul de la Schitu Duca la Ungheni

CNAIR a anunţat că studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare va fi achitat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Este estimată o valoare de 5,1 milioane lei.

Ideea construirii unei variante ocolitoare Est a Iaşului începe să prindă contur. Autorităţile centrale au anunţat ieri că studiile tehnice aferente acestui proiect vor fi finanţate cu fonduri europene. În acest sens, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a depus o cerere de finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). În principiu, varianta Est a centurii face legătura dintre DN24 (dinspre Vaslui) cu traseul autostrăzii A8 (centura nord a Iaşului). Proiectul a fost resuscitat anul trecut de societatea civilă, iar, între timp, unul dintre activiştii care au susţinut ideea a fost numit pe o funcţie-cheie în Ministerul Transporturilor (MT). În perioada următoare, va fi lansată şi licitaţia pentru întocmirea documentaţiilor tehnice, în condiţiile în care şi actualul ministru, Cătălin Drulă, şi-a arătat susţinerea pentru acest proiect, într-o vizită recentă la Iaşi.

Care este traseul centurii Est?

Varianta ocolitoare Est a Iaşului este un drum de 29 km: 5 km se suprapun cu un drum naţional, iar 24 km reprezintă drum nou. Alte lucrări din cadrul proiectului constau în realizarea a 5 noduri rutiere (cu A8, drumuri naţionale şi judeţene de pe traseu), amenajarea a unui debleu sau tunel (1,5 km) şi a trei poduri (peste calea ferată şi, respectiv, peste două râuri). Valoarea estimată pentru construirea centurii Est ajunge la cel puţin 65 milioane euro. Actualul traseu propus – care va suferi probabil modificări în urma realizării documentaţiilor tehnice – tranzitează comune precum Schitu Duca, Comarna, Ţuţora şi Ungheni, ocolind, în principal, localităţile Poieni, Schitu Duca, Stânca, Osoi, Chicerea, Tomeşti şi, nu în ultimul rând, Iaşi.

  

„Principalele obiective ale proiectului constau în eliminarea blocajelor de trafic la intrarea/ieşirea din localitate, alături de creşterea vitezei de deplasare (în afara localităţilor), şi realizarea conectării cu drumul TransRegio Vaslui – Iaşi, Autostrada A8 Iaşi -Ungheni şi reţeaua rutieră naţională asigurând conectivitatea la reţeaua principală de transport”, se arată într-un comunicat de ieri al CNAIR. Potrivit autorităţii centrale, valoarea estimată pentru întocmirea studiului de prefezabilitate şi cel de fezabilitate ajunge la 5,1 milioane lei. Documentaţiile tehnice ar urma să fie gata în 19 luni de la semnarea unui contract în acest sens, dar nu mai târziu de decembrie 2023 – termenul limită pentru cheltuirea banilor din cadrul POIM. „Un avantaj al variantei Iaşi – Est este că, prin acest proiect, se scoate total traficul greu din municipiul Iaşi dinspre sud (via Bucium) şi est (via Tomeşti)”, a declarat recent Adrian Covăsnianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, fost membru al Asociaţiei „Moldova vrea autostradă” şi unul dintre principalii susţinători ai proiectului.

Potrivit acestuia, în urma realizării documentaţiilor tehnice, traseul centurii Est poate suferi modificări locale, dar ideea generală este ca acest drum să ocolească localităţile enumerate mai sus. Proiectul variantei Est este susţinut şi de autorităţile locale şi judeţene: în primăvara acestui an, într-un punct de vedere comun, Primăria, Consiliul Judeţean şi Prefectura au solicitat MT să schimbe traseul centurii de trafic greu a Iaşului (acea porţiune care se suprapunea cu bld. Poitiers şi Trei Fântâni), în ideea realizării variantei Est. Proiectul este inclus pe lista de rezervă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar acest lucru nu asigură acces la finanţare pentru lucrările de execuţie. 

ziarul de iasi

Advertisements

Related posts

Pasajul din Păcurari, inundat!

Redacția

Va avea Iaşul alt prefect săptămâna aceasta?

Redacția

Municipiul Iaşi se menţine la o incidenţă de peste 3,5 la mie. Peste 23.000 de cazuri de COVID, în oraş, de la începutul pandemiei

Redacția
Încarcă...