RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un polițist care a reținut un suspect de furt, obligat să îi plătească daune morale

Un om al legii a fost obligat, alături de Inspectoratul de Poliție Județean, să îi achite despăgubiri unui individ care era suspectat de furt. Magistrații ieșeni au păstrat decizia emisă de prima instanță. Întreg scandalul a pornit după ce polițistul l-a imobilizat pe suspect cu ajutorul unei curele

Judecătorii Curții de Apel Iași au respins apelurile într-un dosar mai puțin obișnuit. Astfel, instanța a menținut decizia luată de magistrații vasluieni în cazul unui agent, care a fost obligat, alături de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, să îi achite daune morale de 1.000 de lei unui tânăr reținut în urma unui furt, motivul fiind că i-ar fi lezat dreptul la imagine. Sentința instanței ieșene nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs. Decizia îl vizează pe Alexandru Mălăncuș, agent în cadrul Poliției Rutiere Vaslui. Iulian Morariu, tânărul suspectat de furt, a cerut în instanță ca agentul să îi achite, în solidar cu Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, suma de 100.000 de euro, cu titlul de daune morale.

Probleme din cauza pozelor

La prima instanță, judecătorii i-au dat câștig de cauză, dar i-au admis doar în parte pretențiile. Reclamantul a explicat, în cadrul cererii de chemare în judecată, că ar fi fost umilit de polițist pentru că acesta l-ar fi imobilizat folosindu-se de cureaua de la pantaloni. Tânărul a afirmat că polițistul i-ar fi prins mâinile și l-ar fi legat cu cureaua de gât, fapt ce nu a fost confirmat.

Incidentul a avut loc pe 17 aprilie 2017, în jurul orei 22:00, când Alexandru Mălăncuș se îndrepta spre casă. La un moment dat, acesta a auzit țipetele unei vânzătoare dintr-un magazin și a observat doi tineri care fugeau. Bărbatul a început să-i urmărească, dar aceștia s-au despărțit, așa că a început să ia urma doar unuia dintre ei. Agentul l-a prins și l-a imobilizat cu ajutorul unei curele, deoarece nu avea cătușele asupra sa. În fapt, magistrații au admis în parte acțiunea formulată de reclamant din cauza unor poze care au ajuns în mass-media.

  

BZI

Related posts

Bătaie cu victime în piața Gării din Pașcani, după o urmărire cu taxiul

Marius Parteni

Trei români au murit în urma unui accident de autobuz în Slovenia /  Autobuzul s-a răsturnat în afara drumului

Redacția

POLIŢIŞTII S-AU ÎNTÂLNIT CU ELEVII ÎN TABĂRA MUNCEL

Redacția
Încarcă...