NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate Știrea zilei

Un pensionar de 69 de ani, primul pășcănean vaccinat, în a doua etapă

A doua etapă de vaccinare anti-Covid a început astăzi la Pașcani, la ora 11.00. La sala de sport a Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” prima persoană care s-a vaccinat în etapa a doua, este un pensionar în vârstă de 69 de ani.   

Până la această oră, s-au vaccinat aproximativ 90% dintre persoanele planificate astăzi, care s-au programat pe platforma online sau la medicul de familie.

Direcția de Sănătate Publică Iași a distribuit pentru municipiul Pașcani 180 de doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. De menţionat, că fiecare doză înseamnă de fapt şase persoane vaccinate, adică şase vaccinuri.

În a doua etapă de vaccinare, care a început astăzi, 18 ianuarie 2021, sunt eligibile persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și  persoane din industrii cheie, transporturi, învăţământ, apărare și alimentaţie.

  

Categoriile incluse în etapa a doua sunt persoane de peste 65 de ani, cu obezitate, diabet, cancer, boli autoimune, boli cardiovasculare și respiratorii.

Conform ordinii de prioritate stabilite la nivel national, atât primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, cât și viceprimarul Cristian Rățoi, au declarat că se vor vaccina anti-Covid.

La Spitalul CF Pașcani s-a terminat prima etapă a vaccinării.

”Până în prezent, la Centrul de Vaccinare organizat în cadrul Spitalului General CF Pașcani, pentru personalul propriu și personalul medical aferent fazei I de vaccinare, a fost administrată prima doza de vaccin Phizer BioNtech la un număr de 80 persoane, din care 40 personal propriu”, ne-a declarat Iuliana Dumitruț, purtător de cuvânt Spital CF Pașcani.  

Unitatea sanitară este suport Covid, iar din această cauză a fost organizat Centru de Vaccinare doar pentru faza I. 

În ceea ce privește vaccinarea, faza a II-a, la solicitarea DSP Iași, personal medical din cadrul Spitalului CF Pașcani va asigura, prin rotație , asistență de specialitate la centrul  organizat în cadrul sălii de sport a Colegiului ”Mihail Sadoveanu”.

La Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, în prima etapă s-au vaccinat anti-Covid 414 persoane: personal medical și auxiliar, din cadrul unității medicale, substația municipal de Ambulanță și Spital Târgu Frumos.

Advertisements

Related posts

Bărbat din Miroslovești, cu arsuri pe 50% din suprafața corpului, transportat cu elicopterul la Timișoara

Marius Parteni

11 gustări sănătoase pentru călătoriile cu mașina

Redacția

850 doze de vaccin utilizate la Pașcani. Reprezentanții Primăriei reprogramați pentru vaccinare

Oana Cordoneanu
Încarcă...