RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un pedofil din Ciohorăni, mort în închisoare aşteptând eliberarea. Era rudă cu bunicul victimei de 9 ani

Un pedofil din Ciohorăni a murit în puşcărie, în aşteptarea eliberării condiţionate. Acesta fusese condamnat la închisoare cu executare pentru agresarea sexuală a unei fetiţe de doar 9 ani, cu care era de altfel rudă, fiind văr cu bunicul patern al acesteia. Reprezentanţii Penitenciarului Iaşi au propus eliberarea sa condiţionată, luând în calcul mai ales vârsta deţinutului.

Agresiunea pentru care a fost condamnat C.G. s-a petrecut în iunie 2018, în comuna Ciohorăni. Profitând de faptul că părinţii fetiţei erau plecaţi la câmp, iar bunica şi mătuşa fetiţei erau în bucătărie, a ademenit-o pe aceasta în fânarul de lângă casă. Aici, ademenind-o cu suma de 5 lei şi ameninţând-o, a dezbrăcat-o de pantalonii scurţi şi de chiloţi, a întins-o pe un balot de fân şi a sărutat-o în zona intimă. Momentul agresiunii a fost surprins de către tatăl victimei, întors de la câmp, moment în care C.G. a fugit. În faţa instanţei, agresorul, în vârstă de 79 de ani la acel moment, a afirmat că fetiţa ar fi fost cea care a iniţiat actul. Judecătoria Paşcani l-a condamnat pe C.G. la 3 ani de închisoare cu suspendare, dar la apelul părinţilor fetiţei, magistraţii Curţii de Apel au schimbat sentinţa în închisoare cu executare.

C.G. a fost încarcerat la Iaşi, dar a fost transferat la sfârşitul anului trecut la Penitenciarul-Spital Jilava. Comisia ieşeană de specialitate a propus eliberarea condiţionată a lui C.G., pe considerentul vârstei şi a stării de sănătate. Înainte însă ca magistraţii Judecătoriei să poată analiza dosarul, Penitenciarul-Spital Jilava a informat asupra decesului, la 9 decembrie, a deţinutului. Judecătorii ieşeni nu au mai avut decât să constate că propunerea de eliberare nu mai are obiect, respingând propunerea Penitenciarului.

ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Femeie din Hîrlău cercetată pentru furt calificat

Iulia Huțanu

IPJ Iaşi: Şoferi şi pietoni atenţie la gheaţă şi polei!

Redacția

IPJ Iași: Recomandări pentru șoferi în sezonul rece

Redacția
Încarcă...