NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Un parlamentar de Iași face treaba ministrului din Bacău. Solicită măsuri prioritare în infrastructură

Senatorul Vasile Toma, care ocupă și funcția de secretar al Comisiei pentru Transport și Energie din Senatul României a participat, miercuri, 20 iunie a.c., la Reuniunea Interparlamentară pe tema „Investiția UE în rețelele sale de transport după 2020”. Acest eveniment s-a desfășurat la Bruxelles.

 În cadrul discuțiilor, senatorul Toma, ales pe listele PSD de alegătorii din zona Târgu Frumos, a subliniat discrepanțele dezvoltării infrastructurii între Vestul și Estul Uniunii Europene,  în special în ceea ce privește statele aflate la granița estică a Europei.

“Este necesară abordarea prioritară  în cadrul Strategiei post – 2020 a încurajării parcursului pro-european al statelor precum Republica Moldova și Ucraina, dezvoltarea zonelor periferice din Estul Uniunii Europene, precum și facilitarea accesului companiilor europene din Vestul și Nordul Europei la piețele din Estul UE, atât pentru comerț, cât și pentru investiții”, a subliniat senatorul Vasile Toma.

Includererea dezvoltării infrastructurii pentru regiunea de Nord-Est a României în Strategia europeană post – 2020, este un aspect ce trebuie avut în vedere cu prioritate.

Parlamentarul ieșean a mai ridicat subiectul legat de implicarea Băncii Europene de Investiții într-un proiect prin parteneriat public-privat de realizare a autostrăzii A8, Ungheni – Iași – Târgu Mureș, care face parte din rețeaua TEN-T CORE. La discuții a participat și reprezentantul Băncii Europene de Investiții, care a afirmat că România poate depune o cerere de finanțare în acest sens.

Scopul evenimentului, organizat de către Comisia pentru transport și turism (TRAN) din Parlamentul European, a fost de a reuni deputații europeni cu membrii parlamentelor naționale pentru a dezbate experiențele și cele mai bune practici privind punerea în aplicare a proiectelor TEN-T, acordând o atenție deosebită legăturilor transfrontaliere, care includ o valoare adăugată europeană, precum și perspectivele pentru perioada post-2020 în domeniul investițiilor în infrastructura de transport.

Advertisements

Related posts

PNL Pașcani, 27 ianuarie: Conferință de presă (VIDEO)

Redacția

Cine este Ludovic Orban, noul premier desemnat al României și al optulea preşedinte post-decembrist al PNL

Redacția

În ce comisii vor lucra parlamentarii pășcăneni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site