NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Un părinte dintr-o comună din județul Iași nu-și lasă fiica să poarte mască şi să se dezinfecteze la şcoală. Ce soluție au găsit autoritățile

Un bărbat din comuna ieşeană Tomeşti a anunţat şcoala că nu dă îşi consimţământul ca fiica sa cea mică să poarte mască şi să-și dezinfecteze mâinile. După discuții cu conducerea școlii și cu Inspectoratul Școlar, s-a decis că fata va învăța de acasă. 

Tatăl fetiței a depus la şcoală, luni dimineaţă, un document prin care notifică şcoala de această situaţie. 

„Copilul nostru are dreptul de a respira liber, fără nicio constrângere, de a se exprima liber şi fără afectarea biologică, psihologică şi emotional afectivă a acestuia”, a scris el în notificare, potrivit Mediafax.

El susține că purtarea măştii de catre copii „permanent, timp de mai multe ore consecutiv reprezintă un act de tortură şi rele tratamente aplicate minorului”. 

Bărbatul specifică şi că „masca aduce atingere procesului de învăţare şi exprimare” sau că „măsurile luate produc un efect psihologic traumatizant asupra copiilor şi implicit asupra viitorului acestora”. Părintele nu este de acord nici cu dezinfectantul şi spune că nu îşi dă consimţământul nici pentru „aplicarea de substanţe “aşa zis” dezinfectante asupra copilului”. 

După o discuție cu conducerea şcolii Inspectoratul Şcolar, s-a decis că fata va învăţa online. 

„A fost, într-adevăr, dar lucrurile s-au remediat, s-au calmat. Copilul a rămas pe varianta online. Ştiţi că avem astfel de cereri frecvent, nu referitor la masca, ci referitor la niste probleme medicale aşa cum permite ordinul. Copiii pot intra online, poate fi şi învăţare online şi învăţare în clasă”, a declarat Antonina Bliorţ, purtător de cuvânt ISJ Iaşi. 

Potrivit unor surse, bărbatul a fost şi amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască în momentul în care a venit la şcoală să depună documentul.

digi24

Advertisements

Related posts

Femeie de 67 de ani, rănită, după ce a căzut dintr-o căruță

Ema Roman

Nunucă Ştefan, zis Benone a încetat din viaţă

Redacția

Numărul de infectări din ultimele 24 de ore scade sub 1.000. Au fost făcute doar 6.607 teste. Numărul pacienților la ATI rămâne ridicat

Redacția
Încarcă...