NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un oras intreg a reusit sa reduca factura la energie. Economii uriase pentru cetateni

Majorarile constante in pretul energiei i-a convins pe unii sefi din administratia publica sa caute solutii pentru aceasta problema care afecteaza pe toata lumea.

Liberalizarea pietei de energie electrica i-a facut pe sefii din Primaria orasului Targu Frumos sa se orienteze spre alti furnizori, dar unii care sa ofere acelasi serviciu la preturi mai mici fata de cel practicat de E.ON, furnizorul general de energie electrica pe toata Moldova. Acestia au intrat intr-o licitatie la Bursa Romana de Marfuri si au reusit sa cumpere energie electrica la un pret cu circa 18 la suta mai ieftin fata de cel practicat de E.ON. Din cele trei firme ofertante, castigatoare a fost Electrica Furnizare, oferind un pret de 169.7 lei pe MWh. Asta aduce o economie de 800 milioane de lei vechi pentru bugetul orasului Targu Frumos.

“Noi am licitat la bursa un pret cu 18 la suta mai ieftin decat ofeream inainte furnizorului, cand aveam contract incheiat cu firma E.ON. In felul acesta economisim aproape 800 de milioane de lei vechi pe an. Practic, factura lunara este acum de 3,2 miliarde de lei, fata de 4 miliarde cat plateam inainte. Contractul este incheiat pe o perioada de doi ani, insa se poate face un nou contract dupa aceasta perioada”, spune Ionel Vatamanu, primarul orasului Targu Frumos.

Pana anul trecut, facturile pentru energia electrica folosita in Targu Frumos au adus mari probleme bugetului public si se putea ajunge chiar la oprirea iluminatului stradal din aceasta cauza. Modelul de economisire al banului public realizat la Targu Frumos ar putea fi urmat si de celelalte autoritati publice care vor sa reduca cheltuielile suportate din banii contribuabililor.

sursa www.bzi.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Şedinţă pentru instruirea directorilor de şcoli! Vezi despre ce este vorba!

Ema Roman

Un pășcănean către Consiliul Local: „Noi mai avem primar în Pașcani?”

Răzvan Grecu

Dezinteres față de regulamentul de salubrizare al ADIS. Taxa unică va fi 8.55 lei/persoană. Pantazi s-a plâns de lipsa cetățenilor la dezbatere (VIDEO)

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site