NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași Sănătate

Un nou suspect de coronavirus la Iaşi. Bărbatului i s-au prelevat probe

Un nou suspect de virusul Covid-19 pe raza municipiului Iaşi. Ieşeanul s-a întors recent din Italia, unde sunt cele mai multe focare de infecţie din Europa cu acest tip de virus izbucnit în Wuhan, China.

În acest moment, ieşeanului i s-au prelevat probe pentru a stabili dacă rezultatul testului va fi negativ sau pozitiv. Analizele sunt duse la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Acesta se află sub supravegherea medicilor.

Reamintim că în România s-au înregistrat patru cazuri confirmate de coronavirus, iar pacientul 1 s-a vindecat. Celelalte persoane, o femeie din Timișoara. un bărbat din Maramureș și un alt bărbat din Timiș sunt confirmați cu Covid-19. Un număr de 35 de persoane sunt în carantină și peste 10.094 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, anunță, miercuri, 4 martie 2020, autoritățile.

Ceilalți trei pacienți sunt internați la Cluj-Napoca și Timișoara, toți trei având o stare generală bună.

  

În cursul zilei de ieri, 3 martie, au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 977 la linia TelVerde (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde. Totodată, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

La nivel mondial sunt 93,210 de cazuri confirmate, 3,203 persoane decedate și 51,005 persoane care s-au vindecat.

bzi

Advertisements

Related posts

Numărul infectărilor cu coronavirus ajunge la 24.505. Crește numărul pacienților internați la ATI

Redacția

Apelul lui Nelu Tătaru în ziua cu cele mai multe infectări: De noi depinde viitorul sănătății acestei națiuni

Redacția

Cine poate oferi un gram de iubire unei fetițe de trei luni internată la Spitalul Sf. Maria?

Redacția
Încarcă...