NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Un nou premiu pentru ”Rapsozii Siretului”

Tineri și talentați, membrii Ansamblului de Dansuri Populare Româneşti “Rapsozii Siretului” au cules în ultimele luni roadele muncii lor. Au câștigat premii peste premii, la diferite concursuri de renume. Tinerii au fost însoțiți de solistele vocale Luiza Ştefania Muscalu, Ana-Maria Ignat și Parascheva Măgureanu.

Ultimul premiu obținut este la Festivalul Naţional de Folclor “Cântă de răsună lunca”, ediţia a XXX-a, care s-a desfășurat la Tecuci, în perioada 10-11 septembrie 2021. Tinerii talentați, coordonați de coregraful Alexandru Gâmbuță, au obținut diploma de merit.

Festivalul Național de Folclor “Cântă de răsună lunca” îşi propune să ofere un cadru de afirmare iubitorilor muzicii şi dansului popular românesc şi stimularea cercetării, păstrării şi valorificării tradiţiilor muzicale, coregrafice şi etnografice ale folclorului.

Evenimentul se adresează grupurilor şi ansamblurilor folclorice, dorindu-se a fi o adevărată sărbătoare, o explozie de originalitate a tradiţiilor păstrate din generaţie în generaţie şi transmise mai departe prin intermediul artei spectacolului.

  
Advertisements

Related posts

O seară culturală la Paşcani cu A.T.O.R.

Redacția

Autenticitatea RAR nu mai este obligatorie la vanzarea unui vehicul

Redacția

Părintele Academician Mircea Păcurariu – marele istoric al Bisericii Ortodoxe Române (1932-2021)

Redacția
Încarcă...