NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentLocal

Un nor de praf și aerosoli a acoperit ieri și municipiul Pașcani. Ce spune fizicianul Silviu Gurlui!

Silviu Gurlui, profesor doctor la Facultatea de Fizică din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a analizat imaginile care au alarmat ieri populația. Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe poze, inclusiv din Pașcani, în care era surprins un fenomen meteo, mai puțin obișnuit. Mai multe zone din judeţ au fost acoperite de o perdea de ceaţă, ca un fum, între nori şi pământ, stârnind zeci de întrebări din partea populației. Valul de ceață a cuprins întreaga zonă de nord-est a României.

 Fizicianul Silviu Gurlui afirmă că, deşi este un fenomen natural, acesta este mai rar în această perioadă a anului.

Advertisements

„Este un val de praf şi aerosoli, cu multă umiditate, un fenomen natural. Nu e nimic grav, dar atmosfera poate fi simţită ca una de disconfort, afară, în aer liber. Tratați fenomenul ca unul tipic, asemănător celui de “poluare de toamnă târzie”, a explicat profesorul Silviu Gurlui, pe pagina sa de facebook.

Covasna, Ilfov şi Iaşi sunt printre cele mai poluate judeţe din România, alături de București, în timp ce Harghita şi Galaţi se pot lăuda cu cea mai mică concentraţie anuală de particule PM10 din ţară, conform unui studiu Airly.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Prognoza meteo astăzi și mâine. Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică

Redacția

Program intens la Operă

Redacția

Pașcani:Caz în atenţia părinţilor care le dau casa copiilor în speranţa că vor fi îngrijiţi de aceştia

Redacția
Încarcă...