RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Un mort și 8 ani de neputință! Pasarela pietonală peste calea ferată este în continuare închisă!

Administrația locală nu a reușit în aproape 8 ani de zile să rezolve o problemă importantă pentru locuitorii de pe strada Unirii și în cartierul Lunca. Este vorba despre reabilitarea și deschiderea pasarelei pietonale peste calea ferată.

Actualitatea TV și NewsPascani.com au început o campanie de presă pentru rezolvarea acestei situații încă din anul 2012, însă situația este neschimbată și acum, chiar dacă între timp, în anul 2014 un bărbat a fost accidentat mortal când încerca să traverseze calea farată pentru a ajunge în zona centrală a municipiului, acolo unde muncea.

Zilnic, aproximativ 1000 de pășcăneni traversează calea ferată prin acea zonă și își pun viața în pericol, iar după tragedia din 2014 primarul Dumitru Pantazi declara reporterilor că vrea  să modernizeze acea pasarelă pietonală, dar că deocamdată nu se știe cine este proprietarul ei.

Primarul Dumitru Pantazi a stat de vorbă cu reporterii noștri pe această temă. El spunea că a  trimis o adresă către reprezentanții CFR, însă aceștia i-au răspuns că respectiva pasarelă nu se află în patrimoniul lor.

  

”Noi am trimis o adresă la IMMR (n.r. – Electroputere VFU), am primit răspuns că nu este în patrimoniul dumnealor. Am trasat sarcină la Compartimentul Patrimoniu, să găsească care este statutul acestui imobil. Atât timp cât nu îl avem în patrimoniul nostru nu putem investi pe această pasarelă. Să vedem la cine este în patrimoniu, eu cred că este oportun să o preluăm și să o modernizăm”, declara în 2014 Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pașcani.

Șefii societății indicate de primarul Dumitru Pantazi, au negat încă din anul 2012 că pasarela s-ar afla în proprietatea lor, însă s-au arătat dispuși să contribuie financiar la refacerea ei pentru a fi redată circulației.

Anii s-au scurs și promisiunile s-au uitat. Primarul Dumitru Pantazi a fost reinvestit în funcție în anul 2016, iar de atunci în rare ocazii mai vorbește cu jurnaliștii care se interesează de subiecte incomode pentru administrația locală, dar importante pentru comunitate.

Am încercat să aflăm explicațiile primarului Dumitru Pantazi pentru faptul că pasarela este în continuare închisă, iar pășcănenii merg zi de zi la muncă sau școală, riscându-și viața, printre liniile de cale ferată, însă edilul nu a răspuns apelurilor repetate și nici la mesajul text transmis.

Related posts

DRDP Iași: Tir neechipat corespunzător, derapat în drum spre Pașcani. Nu avea anvelope de iarnă

Redacția

PSA a reprimit licența de operator. Casă de avocatură pentru procesele cu ApaVital

Marius Parteni

Cutremur cu magnitudinea 4,1 în judeţul Buzău, vineri dimineaţa

Redacția
Încarcă...